НАЧАЛО Крипто Крими

Броят на ‘мъртвите’ криптовалути надхвърли 1,700

април 20, 2022 21:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Броят на ‘мъртвите’ криптовалути надхвърли 1,700

На пазара, който в момента наброява близо 19,000 криптовалути, някои от тях определено са се провалили или са се оказали измами; според наличните данни това се е случило за повече от 1,700 дигитални актива досега.

По-конкретно, към 6-ти април 2022 г. имаше 1,705 ‘мъртви‘ монети, според данните, получени от платформата за анализ на мъртви монети 99Bitcoins на 20-ти април. Списъкът със забележителни примери включва BitConnect (BCC), VegasCoin (VEGCOIN) и Storeum (STO).

Мъртвите монети са дигитални токени, които са се оказали измами, изоставени от екипите им, нямат финансиране или са се провалили по някаква друга причина и следователно вече не са жизнеспособни или активни. В редки случаи някои от тези монети могат да се върнат към живот ако съберат достатъчно интерес.

Измамите убиват криптовалутите

Някои от имената на мъртви монети може да са ви познати и с добра причина. Например, екипът на BitConnect беше инвестирал много пари в маркетинг, само за да се окаже огромна Понци схема, която събра над $2 милиарда от инвеститори.

В допълнение към 1,700-те имена в списъка с мъртвите монети, има някои, които са показали потенциал да се присъединят към тях поради подобни причини, които убиха други.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
UST на Terra сега е третата най-ценна стабилна монета

Една от тях е SafeMoon, за която много анализатори отдавна предупреждават, че е пъмп и дъмп схема. Наскоро бившият им маркетингов директор Бен Филипс беше обвинен в измама на стойност $12 милиона, тъй като използва влиянието си, за да „изпомпа“ стойността на токена, само за да го продаде на завишени цени.

Друга е криптовалутата Squid Game (SQUID), вдъхновена от популярното корейско шоу, излъчено по Netflix, чиято стойност беше паднала до почти нула преди шест месеца, след като проектът излезе офлайн. Според уведомлението на страницата на CoinMarketCap на SQUID, „проектът вече привидно се управлява от общността„, след като разработчиците избягаха с милиони.

За съжаление, инвеститорите на SQUID далеч не са единствените, които са били подведени от крипто измамници в така наречените „rug pulls“ – разговорно име за този тип крипто измама. През 2021 г. около $2.8 милиарда в активи бяха откраднати поради подобни схеми, което е средно над $7 милиона на ден.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Служители от технологичния сектор губят милиони в крипто измама

Нова измама с криптовалута, при която загубите възлизат на милиони долари, е засечена в района на Сан Франциско и е насочена към инвеститори от Силициевата долина.

август 20, 2022 9:10 1 мин. четене

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене