НАЧАЛО Крипто Крими

Броят на ‘мъртвите’ криптовалути надхвърли 1,700

20.04.2022 21:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Броят на ‘мъртвите’ криптовалути надхвърли 1,700

На пазара, който в момента наброява близо 19,000 криптовалути, някои от тях определено са се провалили или са се оказали измами; според наличните данни това се е случило за повече от 1,700 дигитални актива досега.

По-конкретно, към 6-ти април 2022 г. имаше 1,705 ‘мъртви‘ монети, според данните, получени от платформата за анализ на мъртви монети 99Bitcoins на 20-ти април. Списъкът със забележителни примери включва BitConnect (BCC), VegasCoin (VEGCOIN) и Storeum (STO).

Мъртвите монети са дигитални токени, които са се оказали измами, изоставени от екипите им, нямат финансиране или са се провалили по някаква друга причина и следователно вече не са жизнеспособни или активни. В редки случаи някои от тези монети могат да се върнат към живот ако съберат достатъчно интерес.

Измамите убиват криптовалутите

Някои от имената на мъртви монети може да са ви познати и с добра причина. Например, екипът на BitConnect беше инвестирал много пари в маркетинг, само за да се окаже огромна Понци схема, която събра над $2 милиарда от инвеститори.

В допълнение към 1,700-те имена в списъка с мъртвите монети, има някои, които са показали потенциал да се присъединят към тях поради подобни причини, които убиха други.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
UST на Terra сега е третата най-ценна стабилна монета

Една от тях е SafeMoon, за която много анализатори отдавна предупреждават, че е пъмп и дъмп схема. Наскоро бившият им маркетингов директор Бен Филипс беше обвинен в измама на стойност $12 милиона, тъй като използва влиянието си, за да “изпомпа” стойността на токена, само за да го продаде на завишени цени.

Друга е криптовалутата Squid Game (SQUID), вдъхновена от популярното корейско шоу, излъчено по Netflix, чиято стойност беше паднала до почти нула преди шест месеца, след като проектът излезе офлайн. Според уведомлението на страницата на CoinMarketCap на SQUID, “проектът вече привидно се управлява от общността“, след като разработчиците избягаха с милиони.

За съжаление, инвеститорите на SQUID далеч не са единствените, които са били подведени от крипто измамници в така наречените “rug pulls” – разговорно име за този тип крипто измама. През 2021 г. около $2.8 милиарда в активи бяха откраднати поради подобни схеми, което е средно над $7 милиона на ден.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Рецесията идва за САЩ според “Кралят на облигациите”

Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор на DoubleLine Capital, поддържа отдавнашното си убеждение, че Съединените щати се насочват към икономически спад.

22.05.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.