НАЧАЛО Регулации

Британците приемат нови закони – незаконните криптовалути под прицел

октомври 27, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Британците приемат нови закони – незаконните криптовалути под прицел

Парламентът на Обединеното кралство прие Закона за икономическата престъпност и корпоративната прозрачност, насочен към борба с редица незаконни дейности, като например търговията с наркотици, киберпрестъпността и тероризма.

Това законодателство бележи значителна крачка в борбата срещу дигиталните финансови нарушения, като се обръща специално внимание на незаконните криптоактиви.

Законопроектът предоставя на органите увеличени правомощия за бърза реакция в случаите, когато са налице съществени доказателства, като се заобикаля необходимостта от предварителни присъди за конфискуване на дигитални активи, участващи в престъпни начинания.

Освен това новите разпоредби ще ускорят процеса на замразяване на авоари в криптовалута, свързани с престъпни дейности. Тези активи могат да бъдат конфискувани само след арест и присъда, което ограничава незабавността на намесата на правоприлагащите органи. Въпреки това актуализираният закон ще промени обстановката, като ще позволи по-бързо и по-значително конфискуване на криптовалути, нарушавайки функционирането на престъпните финансови мрежи.

Законът за икономическата престъпност и корпоративната прозрачност също така въвежда реформи за гарантиране на легитимността на предприятията. Лицата, които регистрират дружества в Обединеното кралство, вече са длъжни да проверяват тяхната самоличност, което предотвратява използването на дружествата като прикритие за престъпни предприятия или убежище за корумпирани чуждестранни служители. Тази инициатива защитава добросъвестните предприятия и укрепва репутацията на Обединеното кралство като надеждна бизнес среда.

Освен това миналата година правителството подчерта, че законът има за цел да насърчи процъфтяването на законния бизнес, като изтласка незаконните финансови дейности от страната. Този подход подчертава ангажимента на правителството да поддържа икономическата цялост, като същевременно осигурява сигурна основа за бизнес операции.

В съответствие с тези корекции правителствената стратегия за борба с икономическата престъпност за периода 2023-2026 г. включва строги разпоредби, отнасящи се до криптовалутите. При представянето на тази стратегия длъжностните лица разкриха намеренията си да приложат правилото за пътуване на Групата за финансови действия.

Това правило се прилага за доставчиците на услуги, свързани с виртуални активи, и финансовите институции, участващи в транзакции с дигитални активи, като укрепва защитата срещу прането на пари и финансирането на терористични дейности.

Посвещението на правителството отразява признанието, че ефективното и справедливо регулиране на криптовалутите е от полза за всички заинтересовани страни, включително потребителите и бизнеса. Тази балансирана регулация ще се бори с измамните дейности и други финансови престъпления в рамките на процъфтяващата крипто индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Криптовалутите са сериозна заплаха според сенатор Елизабет Уорън

В четвъртък в ефира на CNBC американският сенатор Елизабет Уорън заяви, че криптовалутата представлява най-новата глобална заплаха.

декември 9, 2023 18:00 2 мин. четене

Нови данъчни облекчения за дългосрочните притежатели на крипто в Япония

Япония има за цел да въведе нова данъчна структура за дружества, които притежават криптовалути като дългосрочни активи.

декември 7, 2023 9:00 1 мин. четене

Великобритания очаква дигиталния паунд да бъде готов до средата на десетилетието

Британските законодатели наблегнаха на предпазливото въвеждане на дигитален паунд в ограничени количества първоначално, за да се намалят рисковете от потенциално източване на банкови сметки, както се посочва в неотдавнашен доклад.

декември 5, 2023 17:00 2 мин. четене

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.