НАЧАЛО Други

Крипто инвеститорите във Великобритания масово сменят банките си – ето защо

октомври 26, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто инвеститорите във Великобритания масово сменят банките си – ето защо

В Обединеното кралство традиционните финансови институции затегнаха позицията си по отношение на пазара на криптовалути.

Докладите сочат, че някои банки са стигнали до закриване на сметки, свързани с централизирани борси или компании, участващи в дейности, свързани с криптовалути.

Според доклад на Recap, публикуван на 19 октомври, се разкрива, че 38% от базираните в Обединеното кралство инвеститори в криптовалута са предпочели да сменят банката, най-вече в отговор на по-строгите политики в областта на криптовалутите.

В доклада се подчертава, че глобалната репресия срещу крипто индустрията е предизвикала тези строги банкови мерки, продиктувани до голяма степен от опасенията за високорискови инвестиции, измами и пране на пари.

Съобщава се още, че банковите политики през 2023 г. са включвали блокиране на транзакции към и от централизирани борси, налагане на инвестиционни лимити и закриване на сметки на клиенти, които активно участват в търговията с дигитални активи.

Тези мерки предизвикаха нарастващо недоволство в част от крипто общността, което накара почти двама от всеки петима ентусиасти да сменят доставчика си на банкови услуги.

Тази тенденция сигнализира за нарастващо търсене на банкови услуги, които са по-благоприятни за криптовалутите. Тя идва в момент, когато отдадените на криптовалутите ентусиасти активно търсят такава гъвкавост.

Банките, които демонстрират по-голямо приспособяване и гъвкавост към криптовалутите, могат да се възползват от разрастващия се пазар за своите услуги. Според информацията, че от Recap отбелязват, че Revolut се е превърнала във водеща “финтех платформа за крипто ентусиасти в Обединеното кралство“.

Сред другите институции в списъка са Monzo, Nationwide, First Direct, Royal Bank of Scotland, HSBC, Natwest, Capital One, Starling Bank, Halifax, TSB Bank, Santander и Barclays.

Макар че всяка от тях има свои собствени политики по отношение на криптовалутите, консенсусът е, че те осигуряват по-благоприятна среда за транзакции с дигитални активи, разнообразни възможности за търговия и инвестиции, което се оценява високо от крипто инвеститорите.

Търсенето на банки, които да са по-благоприятни за крипто, променя финансовия пейзаж в Обединеното кралство – тенденция, която заслужава повишено внимание заради потенциалното си въздействие върху финансовия сектор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.