НАЧАЛО Други

БРИКС: Важно съобщение от Иран и Китай

17.04.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Важно съобщение от Иран и Китай

Китай и Иран, които са членове на алианса БРИКС, са твърдо обединени на фона на последните събития.

След ракетните удари на Иран по Израел Китай открито изрази подкрепата си за Иран и задълбочава дипломатическите си връзки с Ислямската република. По подобен начин Русия, друг член на БРИКС, изразява подкрепа за Иран след нападенията с дронове, извършени миналата събота.

Въпреки предупрежденията от страна на САЩ да не се закупува суров петрол от Иран поради икономическите санкции, Китай, най-големият купувач на ирански петрол, потвърди ангажимента си да продължи да купува петрол от Иран.

Лидери като руския Владимир Путин, китайския Си Дзинпин и иранския Али Хаменей изглеждат безразлични към предупрежденията на администрацията на Байдън относно сделките с петрол с Иран. Тези държави от БРИКС постигнаха консенсус за извършване на сделки със суров петрол без участието на щатския долар.

Дзинпин подчерта непоколебимия ангажимент на Китай да насърчава приятелското сътрудничество с Иран, независимо от промените в международната и регионалната динамика. Тъй като Китай е основният клиент на петрол на Иран, търсенето на суров петрол се очаква да продължи да нараства.

Само преди година Китай изигра ключова роля в улесняването на дискусиите между Иран и Саудитска Арабия, което доведе до пробив в дипломатическите отношения между двете близкоизточни държави. След като Иран вече е член на БРИКС и след потенциалното включване на Саудитска Арабия, има оптимизъм за подобряване на отношенията между тези страни.

Укрепването на БРИКС и потенциалната му доминация на световните петролни пазари може да представлява заплаха за господството на щатския долар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

21.05.2024 15:30 2 мин. четене

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

21.05.2024 14:30 2 мин. четене

Пазарът на акции ще скочи с още 20% преди да се спука балона според прогноза

Според анализатори от Capital Economics инвеститорите, които следят за признаци на балон, трябва да се подготвят за потенциално надуване на фондовия пазар с още 20%, преди да настъпи значителна корекция.

21.05.2024 12:30 2 мин. четене

Криптовалутите са просто една измама според създателя на Linux

Линус Торвалдс, финландско-американският софтуерен инженер, известен с разработването на операционната система Linux, наскоро изрази своя скептицизъм към криптовалутите.

21.05.2024 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.