Home

БРИКС: Топ американска банка отправя предупреждение за икономиката

13.04.2024 8:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Топ американска банка отправя предупреждение за икономиката

Главният изпълнителен директор на JP Morgan Джейми Даймън отправи сериозно финансово предупреждение относно потенциалните последици за икономиката на САЩ през тази година.

Даймън изрази загриженост относно външни сили, като геополитически събития като конфликта между Русия и Украйна и израелско-палестинския въпрос, както и програмата на БРИКС за дедоларизация, които биха могли да създадат икономически рискове за американските пазари.

В годишното си писмо до акционерите Даймън подчерта предизвикателствата пред глобалното лидерство на Америка, породени от нововъзникващи блокове като ШОС, АСЕАН и БРИКС.

Той подчерта, че поляризацията в американския електорат изостря разделенията и я определи като “голяма криза”, застрашаваща западните предприятия.

Даймън подчерта необходимостта САЩ да си сътрудничат с развиващите се страни като тези от алианса БРИКС, като призова за единство с цел запазване на основните свободи и демократични ценности.

Той предупреди, че неуспехът в справянето с тези предизвикателства и в сътрудничеството може да има последици за американските пазари.

Като цяло JPMorgan приема сериозно програмата за дедоларизация на БРИКС и подчертава значението на единството и сътрудничеството за справяне с тези икономически предизвикателства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск върна “лазерните очи” на профилната си снимка в X

След като Джо Байдън обяви оттеглянето си от президентската надпревара в САЩ през 2024 г., милиардерът Илон Мъск промени профилната си снимка в X.

21.07.2024 23:09 1мин. четене

Доналд Тръмп с първи коментари след оттеглянето на Джо Байдън

След като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, Доналд Тръмп коментира ситуацията чрез телефонно обаждане.

21.07.2024 21:44 1мин. четене

Стана ясно предложението на Джо Байдън за новия президент на САЩ

Джо Байдън реши да не продължава президентската надпревара, а да съсредоточи цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на мандата.

21.07.2024 21:20 1мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън официално се оттегля от президентската надпревара

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, което изпрати изборите в неизвестна посока.

21.07.2024 20:58 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.