НАЧАЛО Други

БРИКС: Топ американска банка отправя предупреждение за долара

19.03.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Топ американска банка отправя предупреждение за долара

Morgan Stanley, известна американска банка, издаде значителна предупредителна бележка относно бъдещата траектория на щатския долар и местните акции, която изглежда е в полза на БРИКС.

Главният инвестиционен директор на банката, Лиза Шалет, подчертава структурния натиск върху долара, който потенциално може да повлияе на американските акции.

Шалет съветва инвеститорите да се подготвят за потенциална промяна в динамиката на щатския долар, цитирайки различни фактори като обтегнати отношения с Китай, промени в управлението на кривата на доходност в Япония и възходящата тенденция на Биткойн и цените на суровините. Тези индикатори, според Шалет, подсказват, че щатският долар може да достигне своя връх.

Тя подчертава необходимостта от внимателно наблюдение на връзката между силата на щатския долар и съотношенията цена/печалба (P/E), което предполага, че настоящият бичи цикъл на долара може да достигне своята зрялост.

БРИКС вероятно ще приветства това предупреждение от голяма западна финансова институция, предвид продължаващите им дискусии за намаляване на зависимостта от щатския долар. Настроенията на Шалет повтарят тези на други официални лица, които изразиха загриженост за бъдещето на щатския долар, като някои дори идентифицираха БРИКС като потенциално бъдещо предизвикателство.

През последните години доминирането на щатския долар като глобална резервна валута леко намаля, което накара много страни да проучат алтернативи. Страните от БРИКС, по-специално, активно преследваха усилия за дедоларизация, избирайки транзакции в местни валути и обмисляйки развитието на собствена регионална валута, което вероятно ще бъде обсъдено допълнително на предстоящите срещи на върха.

Шалет съветва инвеститорите да диверсифицират отвъд щатския долар, потенциално като предпазна мярка срещу потенциален спад на американските акции. Влиянието на БРИКС изглежда все повече се усеща на фондовия пазар в САЩ, като продължаващият спад на щатския долар може да повлияе отрицателно върху представянето на акциите. С възможността за по-нататъшно намаляване на лихвените проценти силното представяне на щатския долар в началото на 2024 г. може да бъде ограничено, което потенциално ще създаде възможности за БРИКС.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Ще присъстват ли европейски държави на срещата през 2024 година?

Годишната среща на върха на БРИКС, планирана за края на тази година, се очаква да се проведе през втората половина на лятото, следвайки модела от предишните години.

17.04.2024 12:00 2 мин. четене

Доларът достигна 5-месечен връх – как се отрази това на другите валути

Индексът на щатския долар (DXY) наскоро достигна петмесечен връх, подкрепен от неочаквано добрите данни за продажбите на дребно в САЩ, докато ключови валути като японската йена и британския паунд бяха подложени на натиск за понижение.

17.04.2024 9:00 2 мин. четене

Google ще инвестира над $100 милиарда в изкуствен интелект

Подразделението за изкуствен интелект на Google, ръководено от главния инженер Хасабис, обяви безпрецедентна инвестиция в размер на над $100 милиарда в изкуствен интелект (AI).

17.04.2024 8:00 1 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение от Иран и Китай

Китай и Иран, които са членове на алианса БРИКС, са твърдо обединени на фона на последните събития.

17.04.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “БРИКС: Топ американска банка отправя предупреждение за долара”
  1. Да гният,

    В Ада гнусните кравари!!! Трябва им най-голямата инфлация и блокаж на долара им да видим колко са мирни и послушни,като всеки втори гражданин има минимум боен пистолет във ФАЩ!!! САЩ СА НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗМАМА В СВЕТА!!!!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.