НАЧАЛО Други

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

24.04.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

Това се случва в момент, когато държавите от БРИКС полагат усилия да намалят зависимостта си от щатския долар в световната търговия.

Концепцията на БРИКС за стабилни монети включва дигитална валута, обвързана със стабилен актив, като национална валута или кошница от валути, което я превръща в надеждно средство за международни трансакции, потенциално избягвайки сложността и таксите, свързани с традиционните трансгранични плащания.

Рябков спомена и проучването на „мост на БРИКС“ – платформа, интегрираща системите за дигитални валути на централните банки в държавите членки. Освен това се водят дискусии относно обединяването на националните системи за финансови съобщения.

Плановете на Русия за председателството включват над 250 събития, посветени на политиката, сигурността, икономиката, финансите и хуманитарните дейности, с цел да се засили глобалната роля на БРИКС.

„Нашето председателство има за цел да засили глобалната роля на БРИКС, като осигури значителен принос от страна на всеки член“, обясни Рябков.

[readmroe id=”107686″]

Кулминацията на руското председателство на БРИКС ще бъде срещата на върха в Казан, която се очаква да бъде знаково събитие в историята на асоциацията.

Рябков изрази големи очаквания за срещата на върха, заявявайки: „Казан не само ще отрази постиженията на нашето председателство, но и ще постави началото на бъдещото сътрудничество между страните от БРИКС.“

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

21.05.2024 15:30 2 мин. четене

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

21.05.2024 14:30 2 мин. четене

Пазарът на акции ще скочи с още 20% преди да се спука балона според прогноза

Според анализатори от Capital Economics инвеститорите, които следят за признаци на балон, трябва да се подготвят за потенциално надуване на фондовия пазар с още 20%, преди да настъпи значителна корекция.

21.05.2024 12:30 2 мин. четене

Криптовалутите са просто една измама според създателя на Linux

Линус Торвалдс, финландско-американският софтуерен инженер, известен с разработването на операционната система Linux, наскоро изрази своя скептицизъм към криптовалутите.

21.05.2024 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.