НАЧАЛО Други

БРИКС: Огромен ръст на търговията между Китай и други членки на съюза през Q1

03.05.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Огромен ръст на търговията между Китай и други членки на съюза през Q1

Според митническата администрация на Китай (GAC), търговията между Китай и други членове на БРИКС е нараснала до 1.49 трилиона юана (~$209.7 милиарда) през първото тримесечие (Q1) на тази година, отбелязвайки ръст от 11.3% на годишна база.

Този обмен представлява 14.7% от общата външнотърговска стойност на страната за периода.

През първото тримесечие на 2024 г. Китай отбеляза значително увеличение на износа за Бразилия и вноса от същата страна, съответно с 25.7% и 30.1% на годишна база. Търговията с Русия също продължи да се разширява. Освен това търговията на Китай с Индия отбеляза ръст от 8.5% на годишна база, отбелязвайки петото поредно тримесечие на разширяване.

Контролирана от държавата медия съобщи, че износът на Китай за Южна Африка е възлизал на 35.11 милиарда юана през Q1 на 2024 г., докато вносът от африканската нация е достигнал 66.46 милиарда юана.

Износът на китайски стоки за иранския пазар се е увеличил с 15.2% процента на годишна база през тримесечието.

GAC подчерта, че търговията между страните от БРИКС представлява приблизително една пета от общия обем на световната търговия.

Официално лице подчерта значителния потенциал за по-нататъшен растеж на търговията между страните от БРИКС, което предполага, че алианса може да послужи като катализатор за глобалното икономическо възстановяване и търговския напредък.

Струва си да се отбележи, че блокът БРИКС сега включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, заедно с Египет, Обединените арабски емирства, Иран и Етиопия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.