НАЧАЛО Други

БРИКС: Индия пришпорва още една държава да зареже долара

ноември 14, 2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Индия пришпорва още една държава да зареже долара

Индия, член на БРИКС, насърчава Етиопия, която наскоро получи покана да се присъедини към алианса, да се откаже от използването на щатския долар за търговски разплащания и да проучи транзакциите в местна валута.

Етиопия, която сега е поканена от БРИКС да се присъедини към съюза заедно с още пет държави, включително Саудитска Арабия и ОАЕ, е бързо развиваща се икономика в Африка.

Наскоро Индия предложи на Етиопия да обмисли възможността за уреждане на двустранната търговия в местни валути, вместо да разчита на щатския долар. Този ход има за цел да укрепи местните икономики на двете държави и да намали зависимостта от долара.

Двете страни желаят да решат търговските въпроси за взаимна икономическа изгода. Ако членовете на БРИКС колективно се споразумеят да търгуват в местни валути, това потенциално би могло да намали ролята на щатския долар в трансграничните транзакции, което може да допринесе за намаляване на неговата стойност.

Текущата двустранна търговия между Индия и Етиопия в рамките на БРИКС възлиза на $642.59 милиона, като Индия е вторият по големина износител на Етиопия. Предложението на Индия за разплащания в местна валута отразява усилията за засилване на двустранната търговия и запазване на чуждестранната валута.

Тази инициатива, ако бъде осъществена, може да има последици за бъдещето на щатския долар и да повлияе на позицията му в световните търговски сделки.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

3 Отговори на “БРИКС: Индия пришпорва още една държава да зареже долара”
  1. Защопъкне,

    Защо искате моя имейл адрес след като няма да го побликуватр. Този адрес изобщо не Ви влиза в работата, преследващи друго мислещите, лъже демократи розови . Защо изобщо ви има в нашия живот . Коя дяволска сила Ви създаде лицемери създадени да преследвате свободомислещите .

  2. Васил делчев,

    Само така. Целият свят трябва да се отърве от тези терористи от империята на злото.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.