Home

БРИКС: Ето защо златото ще замени долара според експерт

08.06.2024 15:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Ето защо златото ще замени долара според експерт

Джеймс Хикман, основател на Sovereign Man заяви, че златото скоро може да измести американския долар, споменавайки развиващите се страни и БРИКС, които смятат, че държането на щатския долар в резерви е рисковано.

Според него рискът идва, защото дългът на САЩ е надхвърлил БВП на страната през 2024 г:

Федералният дълг на САЩ е национален срам. Със своите $35 трилиона дългът е много по-голям от цялата икономика на САЩ и се влошава всяка година.

Той добави, че докато американците продават акции от ETF-и за злато, централните банки на страните от БРИКС го придобиват. Ето защо, ако икономиката на САЩ се срине, притежаването на злато в резерви може да помогне на техните икономики да се справят по-добре със срива, тъй като не зависят единствено от долара.

Хикман посочи още появата на основни предупредителни знаци, че златото има шанс да замени долара, тъй като хората в САЩ са започнали да го продава, а страните от БРИКС са започнали да го купуват:

Северноамериканските инвеститори са продали акции в ETF-и за злато на стойност над $4 милиарда през първите четири месеца на тази година, като $2 милиарда от тях са продадени само през месец април.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.