НАЧАЛО Други

БРИКС: Ето защо златото ще замени долара според експерт

08.06.2024 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Ето защо златото ще замени долара според експерт

Джеймс Хикман, основател на Sovereign Man заяви, че златото скоро може да измести американския долар, споменавайки развиващите се страни и БРИКС, които смятат, че държането на щатския долар в резерви е рисковано.

Според него рискът идва, защото дългът на САЩ е надхвърлил БВП на страната през 2024 г:

Федералният дълг на САЩ е национален срам. Със своите $35 трилиона дългът е много по-голям от цялата икономика на САЩ и се влошава всяка година.

Той добави, че докато американците продават акции от ETF-и за злато, централните банки на страните от БРИКС го придобиват. Ето защо, ако икономиката на САЩ се срине, притежаването на злато в резерви може да помогне на техните икономики да се справят по-добре със срива, тъй като не зависят единствено от долара.

Хикман посочи още появата на основни предупредителни знаци, че златото има шанс да замени долара, тъй като хората в САЩ са започнали да го продава, а страните от БРИКС са започнали да го купуват:

Северноамериканските инвеститори са продали акции в ETF-и за злато на стойност над $4 милиарда през първите четири месеца на тази година, като $2 милиарда от тях са продадени само през месец април.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.