НАЧАЛО Други

БРИКС: Държава от съюза води преговори с Китай за заеми в юани

28.02.2024 16:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Държава от съюза води преговори с Китай за заеми в юани

Руското министерство на финансите води разговори с китайските си колеги относно възможността за получаване на заеми в юани, както разкри руският министър на финансите Антон Силуанов в изявления, публикувани в понеделник чрез държавните медии.

Силуанов разкрива пред агенция RIA, че преговорите с китайските партньори се водят от продължителен период от време, но все още не е постигнато окончателно решение. Той спомена, че тази тема е била разгледана към края на предходната година по време на междуведомствени дискусии.

Освен това Силуанов изрази готовността на Москва да започне тестове за разплащания в дигитална валута с Китай или със страни от Евразийския икономически съюз. Той подчерта намерението да се застъпва за тази инициатива сред партньорските си държави.

Освен това Силуанов потвърди позицията на Русия, че всички действия, отнасящи се до руски активи в чужбина, ще предизвикат съответен отговор от Москва.

Що се отнася до бюджета на Русия, Силуанов увери, че той остава “под контрол“, като приходите леко надвишават очакванията за текущата година. Министърът отдаде по-бавния темп на разходите в сравнение с предходната година на по-строгия контрол върху авансовите плащания и обосновката на разходите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Традиционните пазари ги обвзема страх – какво следва?

Нагласите на инвеститорите се промениха, тъй като несигурността хвърля сянка върху пазара на акции, което е сигнал за отклонение от оптимизма, характерен за последните месеци.

18.04.2024 15:00 2 мин. четене

Рисковете от използването на изкуствен интелект в банковия сектор

Най-големият световен банков регулатор Пабло Ернандес де Кос, управител на Банката на Испания и председател на международния Базелски комитет по банков надзор, подчерта, че банките трябва активно да се справят с рисковете, свързани с използването на изкуствения интелект (AI) и машинното обучение (ML) в дейността си.

18.04.2024 13:00 1 мин. четене

БРИКС: Ролята на Египет в съюза – ето какво трябва да знаем

Според икономиста Шайма Шериф търговското партньорство на Египет със страните от БРИКС се очаква да се съсредоточи върху продоволствената сигурност, особено поради ключовата роля на Русия като основен доставчик на вносната пшеница за Египет.

18.04.2024 12:00 2 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.