НАЧАЛО Други

БРИКС: Доналд Тръмп ще накаже всеки присъединил се към дедоларизацията

31.05.2024 7:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС:  Доналд Тръмп ще накаже всеки присъединил се към дедоларизацията

Промените в двустранните икономически отношения между някои държави се забелязват в последно време, като руския външен министър Сергей Лавров заяви, че над 90 % от сделките между Русия и Китай се сключват в рубли или юани.

Руският също президент подчерта това по време на посещението си в Китай, като заяви, че от 2019 г. до 2023 г. стокообменът между двете страни се е удвоил и е достигнал близо $228 милиарда.

По-голямата част от споразуменията между руски и китайски компании сега са деноминирани в съответните им национални валути.

Така например господството на долара беше критикувано от Карлос Кореа от Южния център поради използването му като геополитическо оръжие, което засяга държави като Куба, Зимбабве, Иран и Венецуела.

Освен това беше съобщено, че икономическите съветници на бившия президент Доналд Тръмп обмислят начини активно да спрат нациите да се откажат от използването на долара – опит да се противопоставят на начинаещите ходове сред ключовите нововъзникващи пазари за намаляване на експозицията към американската валута, според хора, запознати с въпроса.

Дискусиите включват наказания за съюзници или противници, които търсят активни начини да се включат в двустранна търговия с валути, различни от долара – с опции, включително контрол върху износа, такси за манипулиране на валута и мита, казаха хората, говорещи при условие за анонимност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.