НАЧАЛО Крипто Крими

Бразилските власти предприемат мерки срещу крипто измама за $800 милиона

октомври 9, 2022 14:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бразилските власти предприемат мерки срещу крипто измама за $800 милиона

Бразилската федерална полиция изпълнява 20 заповеди за претърсване и изземване на предполагаема транснационална група за крипто измами.

Според ново прессъобщение на Имиграционната и митническа служба на САЩ (ICE) съвместното разследване на бразилската полиция, Вътрешната сигурност на САЩ и други агенции е довело органите на реда в няколко щата на южноамериканската държава.

Разследването разкри потенциални нарушения на закона, включително пране на пари, измама, престъпления срещу националната финансова система на Бразилия и управление на престъпно предприятие.

Предполага се, че заподозреният ръководител на групата за измами, неназован 37-годишен бразилски гражданин и бивш жител на САЩ, е започнал да заблуждава хиляди инвеститори в повече от 10 държави. Той е твърдял, че неговата организация е създала нови продукти, насочени към криптовалутите.

Разследването в САЩ разкри, че се предполага, че организацията е измамила инвеститори в над десет държави, като е твърдяла невярно, че е разработила напълно функциониращи, авангардни финансови продукти, свързани с криптовалута.

В действителност организацията е заподозряна в рекламиране на фалшиви партньорства и лицензи, които са били използвани за заблуждаване на жертвите да инвестират милиони в криптовалути, изработени от заподозрените. Криптовалутите в крайна сметка са имали малка или никаква стойност.

Бразилските власти разкриха, че заподозреният е обещавал на жертвите си месечна възвръщаемост на инвестициите, твърдейки, че организацията му разполага с голям екип от опитни трейдъри, които ще използват потребителските средства, за да генерират печалби. Компаниите на заподозрения предполагаемо са злоупотребявали със средствата на инвеститорите и са ги използвали за закупуване на недвижими имоти и луксозни предмети.

Докато част от средствата на клиента са били използвани за изплащане на месечни заплати, останалата част е била използвана от [обвиняемия] и престъпната организация за придобиване на недвижими имоти с висока стойност, луксозни автомобили, лодки, ремонти, дизайнерски дрехи, бижута, пътувания и няколко други.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: XRP: Какво да очакваме след скорошния скок?


След това дружествата спирали да изплащат на клиентите месечните им вноски и започвали да блокират исканията им за теглене на средства, според разследването.

След като средствата на жертвите били разпилени, престъпната организация започнала да забавя и скоро спряла да изплаща месечните възнаграждения, договорени от клиентите.

По същия начин тя блокирала исканията за изтегляне на средства. Сред посочените оправдания са твърдения, че има административни, финансови и технически проблеми. 

Въпреки че не е било представено конкретно решение, престъпната организация е продължила да ползва активите, придобити със средствата на жертвите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като “Къро” или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене

Неадекватната реакция на Катар срещу прането на пари с криптовалути предизвика критики

Реакцията на Катар по отношение на изпирането на пари чрез криптовалути и финансирането на тероризма получи критики от Специалната група за финансови действия (“FTAF”).

юни 5, 2023 15:21 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.