НАЧАЛО Крипто Крими

Бразилските власти предприемат мерки срещу крипто измама за $800 милиона

09.10.2022 14:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бразилските власти предприемат мерки срещу крипто измама за $800 милиона

Бразилската федерална полиция изпълнява 20 заповеди за претърсване и изземване на предполагаема транснационална група за крипто измами.

Според ново прессъобщение на Имиграционната и митническа служба на САЩ (ICE) съвместното разследване на бразилската полиция, Вътрешната сигурност на САЩ и други агенции е довело органите на реда в няколко щата на южноамериканската държава.

Разследването разкри потенциални нарушения на закона, включително пране на пари, измама, престъпления срещу националната финансова система на Бразилия и управление на престъпно предприятие.

Предполага се, че заподозреният ръководител на групата за измами, неназован 37-годишен бразилски гражданин и бивш жител на САЩ, е започнал да заблуждава хиляди инвеститори в повече от 10 държави. Той е твърдял, че неговата организация е създала нови продукти, насочени към криптовалутите.

Разследването в САЩ разкри, че се предполага, че организацията е измамила инвеститори в над десет държави, като е твърдяла невярно, че е разработила напълно функциониращи, авангардни финансови продукти, свързани с криптовалута.

В действителност организацията е заподозряна в рекламиране на фалшиви партньорства и лицензи, които са били използвани за заблуждаване на жертвите да инвестират милиони в криптовалути, изработени от заподозрените. Криптовалутите в крайна сметка са имали малка или никаква стойност.

Бразилските власти разкриха, че заподозреният е обещавал на жертвите си месечна възвръщаемост на инвестициите, твърдейки, че организацията му разполага с голям екип от опитни трейдъри, които ще използват потребителските средства, за да генерират печалби. Компаниите на заподозрения предполагаемо са злоупотребявали със средствата на инвеститорите и са ги използвали за закупуване на недвижими имоти и луксозни предмети.

Докато част от средствата на клиента са били използвани за изплащане на месечни заплати, останалата част е била използвана от [обвиняемия] и престъпната организация за придобиване на недвижими имоти с висока стойност, луксозни автомобили, лодки, ремонти, дизайнерски дрехи, бижута, пътувания и няколко други.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: XRP: Какво да очакваме след скорошния скок?


След това дружествата спирали да изплащат на клиентите месечните им вноски и започвали да блокират исканията им за теглене на средства, според разследването.

След като средствата на жертвите били разпилени, престъпната организация започнала да забавя и скоро спряла да изплаща месечните възнаграждения, договорени от клиентите.

По същия начин тя блокирала исканията за изтегляне на средства. Сред посочените оправдания са твърдения, че има административни, финансови и технически проблеми. 

Въпреки че не е било представено конкретно решение, престъпната организация е продължила да ползва активите, придобити със средствата на жертвите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Местят основателят на FTX във Федерален затвор в Калифорния

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд, известен като СБФ, е преместен от Metropolitan Detention Center (MDC) в Бруклин във федерален затвор в Калифорния, въпреки молбата му да остане в Ню Йорк по време на процеса на обжалване.

24.05.2024 3:00 2 мин. четене

Арестуваха американец, откраднал $1.3 милиона чрез измами и крипто схема

Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, известен също като „Ти Джей Стоун“, се призна за виновен по обвинения в измама, която е ощетила жертвите с общо $1.3 милиона.

22.05.2024 12:30 1 мин. четене

Хакер е създал GALA токени за над $200 милиона след пробив на сигурността

Gala Games, популярен проект в пространството на Web3 игрите, претърпя сериозен пробив в сигурността на 20 май.

22.05.2024 1:00 2 мин. четене

Бум на измамните реклами в социалните мрежи, предупреждава създателя на Dogecoin

Били Маркъс, създателят на Dogecoin, известен като „Shibetoshi Nakamoto“, изрази загриженост във връзка с увеличаването на броя на измамните реклами в социалните медии и призова за по-силна защита на потребителите на криптовалути срещу измами и злонамерен софтуер.

21.05.2024 22:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.