НАЧАЛО Крипто Крими

Бразилските власти предприемат мерки срещу крипто измама за $800 милиона

октомври 9, 2022 14:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бразилските власти предприемат мерки срещу крипто измама за $800 милиона

Бразилската федерална полиция изпълнява 20 заповеди за претърсване и изземване на предполагаема транснационална група за крипто измами.

Според ново прессъобщение на Имиграционната и митническа служба на САЩ (ICE) съвместното разследване на бразилската полиция, Вътрешната сигурност на САЩ и други агенции е довело органите на реда в няколко щата на южноамериканската държава.

Разследването разкри потенциални нарушения на закона, включително пране на пари, измама, престъпления срещу националната финансова система на Бразилия и управление на престъпно предприятие.

Предполага се, че заподозреният ръководител на групата за измами, неназован 37-годишен бразилски гражданин и бивш жител на САЩ, е започнал да заблуждава хиляди инвеститори в повече от 10 държави. Той е твърдял, че неговата организация е създала нови продукти, насочени към криптовалутите.

Разследването в САЩ разкри, че се предполага, че организацията е измамила инвеститори в над десет държави, като е твърдяла невярно, че е разработила напълно функциониращи, авангардни финансови продукти, свързани с криптовалута.

В действителност организацията е заподозряна в рекламиране на фалшиви партньорства и лицензи, които са били използвани за заблуждаване на жертвите да инвестират милиони в криптовалути, изработени от заподозрените. Криптовалутите в крайна сметка са имали малка или никаква стойност.

Бразилските власти разкриха, че заподозреният е обещавал на жертвите си месечна възвръщаемост на инвестициите, твърдейки, че организацията му разполага с голям екип от опитни трейдъри, които ще използват потребителските средства, за да генерират печалби. Компаниите на заподозрения предполагаемо са злоупотребявали със средствата на инвеститорите и са ги използвали за закупуване на недвижими имоти и луксозни предмети.

Докато част от средствата на клиента са били използвани за изплащане на месечни заплати, останалата част е била използвана от [обвиняемия] и престъпната организация за придобиване на недвижими имоти с висока стойност, луксозни автомобили, лодки, ремонти, дизайнерски дрехи, бижута, пътувания и няколко други.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: XRP: Какво да очакваме след скорошния скок?


След това дружествата спирали да изплащат на клиентите месечните им вноски и започвали да блокират исканията им за теглене на средства, според разследването.

След като средствата на жертвите били разпилени, престъпната организация започнала да забавя и скоро спряла да изплаща месечните възнаграждения, договорени от клиентите.

По същия начин тя блокирала исканията за изтегляне на средства. Сред посочените оправдания са твърдения, че има административни, финансови и технически проблеми. 

Въпреки че не е било представено конкретно решение, престъпната организация е продължила да ползва активите, придобити със средствата на жертвите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене

ФБР арестува двама души свързани с крипто измама за стотици милиони

Министерството на правосъдието на СAЩ съобщи за ареста на двама естонци в столицата на страната им – Талин, обвинявайки ги в извършване на крипто измами и пране на пари.

ноември 23, 2022 9:08 1 мин. четене