НАЧАЛО Биткойн

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

Тимър сподели, че настоящите високи лихвени проценти ще трябва да намалеят, за да може Биткойн (BTC) да претърпи значителни печалби.

Какво ще бъде движещата сила?

Първо, трябва да има промяна в макронаратива от рестриктивен към стимулиращ.

По-долу е представен регресионен модел, който очертава ценови диапазон въз основа на типична крива на приемане и спектър от реални лихвени проценти (вариращи от -2% до +2%).

Графиката на макроексперта установи ценови диапазон, изведен от темпа на приемане на Биткойн, като се опира на миналите темпове на приемане на интернет и на диапазона на реалните лихвени проценти между 2% и -2% (номинална лихва минус инфлация).

Анализирайки графиката си, Тимър предположи, че възходящото движение на Биткойн може да достигне границата от $45,616 едва в края на 2025 г. Въпреки това, ако лихвените проценти намалеят, графиката му показва, че Биткойн потенциално може да нов връх при нивото от $96,210 преди края на 2025 г.

Макроекспертът смята, че в случай на рецесия Федералният резерв ще промени подхода си, а инвеститорите вероятно ще възприемат златото и Биткойн като сигурни инвестиции, което съответно ще доведе до повишаване на цените им.

Ако и когато тази дългоочаквана рецесия най-накрая настъпи и Фед направи решителен завой, Биткойн и златото биха могли да се разглеждат като мощни хеджиращи инструменти.

Според Тимър Биткойн може да донесе печалби в предстоящия пазарен цикъл, независимо от това как се представя пазарът на акции:

Корелацията на Биткойн с акциите е намаляла и той е станал по-малко волатилен. Годишната му волатилност е намаляла от 85 през 2021 г. до 55 (което все още е относително високо), а 12-месечната му корелация е спаднала от 65% до едва 7%. Следователно Биткойн може да осигури възвръщаемост, която не е корелирана със следващия пазарен цикъл.

Макроекспертът също така твърди, че за да може Биткойн да достигне нови исторически върхове, Федералният резерв ще трябва да влее повече ликвидност на пазарите, както направи по време на Ковид пандемията от чрез количествени улеснения, известни още като печатане на пари:

Ентусиастите на Биткойн разчитат, че печатниците на пари ще започнат отново да действат. Паричното предлагане нарасна рязко през 2020-21 г. – сценарий, при който просперираха както любителите на златото, така и привържениците на Биткойн. Когато паричното предлагане се разширява с темп, по-бърз от дългосрочния му темп на растеж, пазарният дял на златото има тенденция да се увеличава.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.