НАЧАЛО Регулации

Бразилия планира да регулира крипто сектора до края на 2024 година

21.05.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бразилия планира да регулира крипто сектора до края на 2024 година

В понеделник централната банка на Бразилия обяви, че ще въведе поетапно регулиране на криптоактивите и доставчиците на услуги за виртуални активи, като регулаторните предложения се очакват до края на тази година.

Този подход забавя завършването на регулаторния процес, който първоначално беше задействан със закон от 2022 г., с който на централната банка беше предоставено правомощието да регулира крипто сектора.

Миналата година, по време на изслушване в Конгреса, директорът по регулациите на банката Отавио Дамасо прогнозира, че регулацията ще бъде финализирана до юни 2024 г. През декември 2023 г. централната банка инициира публична консултация по въпроса, която приключи през януари. Сега обаче тя планира да започне нова консултация през втората половина на тази година.

Централната банка информира Reuters, че първоначалната обществена консултация има за цел да събере информация от обществеността и да разгледа въпроси, които не са обхванати от закона от 2022 г., като например отделянето на активите на доставчиците на услуги за виртуални активи. Тази предварителна фаза изискваше значителни усилия от страна на регулаторните екипи поради разнообразните дейности и структури на субектите в сектора на виртуалните активи.

Втората обществена консултация, която сега е съсредоточена върху регулаторните текстове, има за цел да използва първоначалния принос, за да може, отново с широка подкрепа от обществото, да се създаде стабилна регулаторна рамка“, заяви централната банка.

Очаква се този следващ етап да доведе до по-нататъшно усъвършенстване на нормативната уредба, като осигури цялостен надзор и регулиране на разрастващия се криптопазар в Бразилия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Италия затяга законите за крипто сектора

Италия е готова да въведе строги мерки за борба с манипулирането на крипто пазара като част от по-широки усилия за засилване на надзора спрямо риска в сектора.

21.06.2024 11:23 1 мин. четене

Още един американски щат отмени лиценза на Binance.US

Binance.US, американският клон на крипто борсата Binance, в момента е изправен пред интензивен регулаторен контрол, който може да застраши позициите му на пазарa в САЩ.

21.06.2024 6:30 1 мин. четене

Индия глоби крипто борсата Binance с $2.25 милиона

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) наложи глоба на крипто борсата Binance в размер на 188.2 млн. рупии ($2.25 милиона) за предоставяне на услуги на индийски клиенти, без да са спазени разпоредбите на страната за борба с прането на пари (AML).

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

Бразилия въвежда нови регулации за чуждестранните крипто бизнеси

Бразилия е проактивна в приемането на криптовалутите и световните крипто пазари, като на големите борси Binance, Coinbase, OKX и KuCoin се обръща по-сериозно внимание.

20.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.