НАЧАЛО Други

Брад Гарлингхаус: Coinbase трябва да добавят XRP

ЮНИ. 25, 2018 09:54 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Брад Гарлингхаус: Coinbase трябва да добавят XRP

Брад Гарлингхаус, милиардерът и главен изпълнителен директор на Ripple Labs, компанията, която наблюдава развитието на XRP, блокчейн мрежа за 18 милиарда долара, заяви за пръв път публично, че Coinbase трябва да интегрира XRP, родната криптовалута на мрежата Ripple.

 


В интервю за Джеф Джон Робъртс от Fortune на CB Insights Future of Fintech конференция в Ню Йорк, главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус каза, че XRP решава проблеми в мащаб за институциите и големите банки, и Coinbase трябва да има интерес да участва в него.

"Тъй като решаваме проблемите в мащаб за институциите, мисля, че е в интерес на Coinbase да участва в това", каза Гарлингхаус, добавяйки, че XRP очевидно не е ценна книга.

Гарлингхаус подчерта, че XRP съществува независимо от Ripple и дори ако фирмата Ripple Labs не успее, XRP ще съществува като криптовалута. Освен това той отбеляза, че терминалите на XRP имат технологична цел да уреждат сделките между институции и физически лица като полезна валута, за разлика от акциите и традиционните ценни книжа.

Мисля, че наистина е ясно, че XRP не е ценна книга. XRP съществува независимо от Ripple и ще работи дори ако Ripple Labs не успее. Не мисля, че нашата собственост върху XRP ни дава контрол. Саудитска Арабия притежава много нефт - това не им дава контрол над петрола.

Аналогията на Гарлингхаус за Саудитска Арабия и нейния контрол върху петрола е във връзка с консенсусния алгоритъм на XRP. За разлика от протоколите като EOS , които използват алгоритъм за доказателство на залози (PoS) и дават на притежателите на токени по-голям контрол над мрежата, отколкото другите, XRP използва свой собствен протоколен консенсусен алгоритъм.


По същество Гарлингхаус подчерта четири причини, за да оправдае характера на XRP, който не е свързан с ценни книжа и причините, поради които борса като Coinbase трябва да добави XRP:


- Ripple Labs нямат контрол над XRP

- XRP е валута на комунални услуги, а основната му употреба е обработката на плащания, за разлика от акциите и традиционните ценни книжа

- Ripple не е PoS мрежа и фактът, че Ripple Labs има много XRP, не дава възможност на Ripple Labs да контролира блокчейн мрежата на Ripple

- Дори ако Ripple Labs не успее, XRP все още ще съществува


Какво задържа Coinbase?


Въпреки че аргументите на Гарлингхаус са разумни и логични, те все още са мнението на компанията, а не официално разяснение от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Миналата седмица Крис Конканън, президент на Chicago Board Options Exchange (Cboe), който остава уверен в дългосрочния растеж на пазара на крипто, заяви, че US SEC ще погне инвеститорите и дистрибуторите на токени, ако могат да открият такива, които могат да бъдат категоризирани като ценни книжа.

Сметката ще дойде на две вълни. Първо, SEC ще преследва участниците на пазара на ICO. След това съдебните дела срещу екипите зад проектите на ICO ще се увеличат. Действителната страна, която предложи нерегистрираната монета, би могла да участва в издаването на нерегистрирана ценна книга. Всеки, който продаде това, може да бъде считан за нерегистриран застраховател. Ако сте продали на някого нерегистрирана ценна книга, вие сте отговорни за тях, ако решат да ви заведат в съда.
каза Конконън.


Така че, макар и много малко вероятно, ако Coinbase добави XRP и валутата се окаже ценна книга според законите на САЩ, и търговците на Coinbase и XRP са отговорни и могат да бъдат наказани като нерегистрирани дистрибутори на ценни книжа.

Следователно, Coinbase вероятно няма да добави XRP, освен ако SEC не даде официално пояснение, че XRP не е ценна книга, с абсолютна сигурност.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Рапърът Soulja Boy иска да си купи XRP

"Как да купя XRP?"Soulja Boy наскоро потопи пръстите си в крипто, като за първи път се обърна към общността на DOGE в Twitter, казвайки, че DOGEcoin е "монетата на хората" и "е криптовалутата на бъдещ...
ЯНУ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase с над $90+ милиарда в активи под управление

Междувременно размерът на активите, съхранявани в Coinbase, надхвърли огромните $90 милиарда.В актуализираният 'About' раздел се казва, че компанията вече е достъпна в над сто страни по света и има на...
ЯНУ. 23, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Brave - първият браузър, поддържащ децентрализираната вариант на HTTPS - IPFS

От версия 1.19.x потребителите могат да добавят още една функция към списъка с възможности на Brave - той вече поддържа децентрализираната алтернатива на HTTP(S) IPFS (InterPlanetary File System), коя...
ЯНУ. 23, 2021 12:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата Биткойн борса в Бразилия се разширява извън страната

Главният изпълнителен директор Рейналдо Рабело посочи Чили, Мексико и Аржентина като сред юрисдикциите, в които ще се разшири на първо място, сравнявайки "регулаторната култура“ в тези страни с Бразил...
ЯНУ. 23, 2021 20:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света