НАЧАЛО Регулации

Бордът за финансова стабилност предлага прогресивни крипто регулации

октомври 17, 2022 19:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бордът за финансова стабилност предлага прогресивни крипто регулации

Съветът за финансова стабилност (FSB) публикува рамка за крипто регулиране, в която призовава за приемането на закони, съответстващи на рисковете, които крие този сектор.

Съветът за финансова стабилност е международен орган, който следи и отправя препоръки за световната финансова система.

От FSB съветват крипто регулациите да бъдат всеобхватни и еднакви във всички юрисдикции, но да целят да защитят иновациите в сектора.

В същото време съветът призна, че законите трябва да се съсредоточат върху изграждането на технологиите в сектора, взимайки пример от традиционната финансова индустрия.

Ефективната регулаторна рамка трябва да гарантира, че дейностите свързани с криптоактиви са обект на всеобхватно регулиране, съответстващо на рисковете, които те пораждат като същевременно се използват потенциалните ползи от технологията, която стои зад тях. Такова регулиране следва да гарантира равностойни регулаторни резултати, когато те пораждат рискове подобни на тези, породени от традиционните финансови дейности, обръщайки внимание на новите характеристики на крипто активите.

Регулиране на стабилните монети

Същевременно агенцията препоръчва да се регулират стабилните монети, особено след срива на Terra (LUNC) екосистемата. Отбелязва се, че създателите на политики трябва да гарантират напълно, че емитентите на стабилни монети обезпечават активите си, за да предотвратят фалит.

Да се разчита на алгоритми и арбитражни дейности не е ефективен механизъм за стабилизиране. Както се описва в доклада, много от съществуващите стабилни монети, включително Terra, не биха отговорили на взискателните правила на FSB.

След публикуването на регулаторната рамка, членовете на обществеността имат възможност да споделят своите мнения до 15 декември, като от съветът отбелязват, че целта е да се постигне съгласуваност в регулациите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Южна Корея може да замени личните карти с дигитални идентификатори


Натиск за регулиране на криптовалутите

FSB ускори призивите си за глобално регулиране на криптовалутите като призова различните юрисдикции да си сътрудничат по работеща регулаторна рамка. Призивите бяха отправени на фона на широко разпространената през 2022 г. корекция на крипто пазара.

От съветът отбелязаха, че необходимостта от регулиране се дължи на това, че дигиталните активи не са много надеждни. Според органа криптовалутите не са надеждно средство за съхранение на стойност, поради което е необходимо “стабилно регулиране”.

Доста юрисдикции разкриват проекти за регулиране на сектора, водени от Европейския съюз и Съединените щати. Неотдавна ЕС прие законите за пазарите на крипто активи (MiCA) за управление на крипто пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.