НАЧАЛО Uncategorized

Регулации за стабилните монети са неизбежни след срива на Terra

май 18, 2022 15:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Изследователска агенция на Конгреса намеква, че регулациите за стабилни монети стават все по-вероятни след скорошния срив на TerraUSD (UST).

Според нов доклад на Изследователската служба на Конгреса, в индустрията на стабилните монети липсват регулациите, намиращи се в традиционните финансови системи, които защитават инвеститорите.

“Много наблюдатели смятат, че индустрията на стабилни монети не е адекватно регулирана. Докато в традиционната финансова система [подобен сценарий] може да бъде донякъде смекчен от регулаторни предпазни мерки, индустрията на стабилни монети не е включила такива мерки.”

UST, алгоритмична стабилна монета, издадена от Terra (LUNA), се срина по-рано този месец, след загуби фиксацията си към щатския долар.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори се насочват към Биткойн с рекордни темпове

Изследователската служба на Конгреса намеква, че сривът на UST може да доведе до регулации за зараждащата се индустрия, тъй като вече са предложени някои обещаващи рамки, включително такива, които биха ограничили кои активи биха могли да подкрепят стабилни монети и да установят на кои субекти е разрешено да ги издават.

“По отношение на оповестяването и състава на резервите, скоро имаше няколко законодателни предложения. През март 2022 г. представителят Холингсуърт въведе HR 7328, който ще установи проверени от одитор изисквания за докладване за издателите на стабилни монети и ще ограничи активите, които могат да подкрепят [тези активи]. Сенатор

Хагърти представи сенатска версия на законопроекта, S. 3970, през май 2022 г.
Имаше и някои проекти за обсъждане в Камарата на представителите и Сената. Тези дискусионни законопроекти предоставят възможна рамка за емитентите на стабилни монети. 

Например, докато тези проекти се различават по своя подход, те ще създадат институции, отговарящи на условията за издаване на стабилни монети, ще създадат изисквания за оповестяване на активите, поддържащи стабилни монети, ще осигурят стандарти за състава на тези резерви и ще разгледат пътищата за финансова подкрепа за стабилни монети.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене