НАЧАЛО Други

Южна Корея може да замени личните карти с дигитални идентификатори

октомври 17, 2022 15:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея може да замени личните карти с дигитални идентификатори

Южнокорейските власти обмислят използването на система за дигитална идентичност, базирана на блокчейн, която да се използва в правителствените и финансовите процеси.

Южна Корея планира да използва система за дигитална идентичност, базирана на блокчейн, и да замени съществуващата система за лични карти, с която светът работи в момента. Дигиталните идентификатори ще се използват в комбинация със смартфони, за да позволят лесното им използване в редица отрасли.

Дигиталните идентификатори ще позволят на южнокорейците да използват смартфоните си за множество дейности, включително за правителствени и финансови процеси. Хуан Сеогуон, икономист в южнокорейския Институт за научна и технологична политика, заяви:

Цифровите идентификатори могат да донесат огромни икономически ползи в областта на финансите, здравеопазването, данъците, транспорта и други отрасли и могат бързо да се наложат сред корейското население. Но трябва да има повече технологична оценка на риска, за да се гарантира, че опасността няма да надхвърли ползите.

Системите за дигитална идентичност или цифровите идентификатори са един от най-често изтъкваните случаи на използване на блокчейн технологията. Няколко компании и проекти са положили усилия в тази насока, включително такива като Microsoft. Тази стъпка на южнокорейското правителство обаче може би е една от най-резултатните.

Системата за дигитална идентичност е само една от многото инициативи, насочени към блокчейн, с които се занимава Южна Корея. Тя също така развива своята Web3 екосистема, което може да доведе до огромно увеличение на приходите.

Южна Корея залага на метавселената

Макар да регулира криптопазара, Южна Корея не се срамува от интереса си към някои от най-горещите тенденции в това пространство. Страната е проявила особен интерес към секторите на Web3 и метавселената.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): На каква цена ще завърши 2022г.?


Крайбрежният град Чангуон реши да пресъздаде индустриалния си комплекс в метавселената в опит да популяризира своите предприятия и продукти. Сеул също обяви петгодишен план за изграждане на копие на своя град в метавселената. Град Сеонгнам също планира да пресъздаде града си в метавселената, като се очаква цялото начинание да приключи през 2023 г.

Данъците и законите за ценните книжа са приоритет за длъжностните лица

Макар че интересът към метавселената е голям, южнокорейските власти са силно фокусирани и върху регулирането на криптопазара. Ръководителят на финансовия надзор на страната заяви, че крипто може да се считат за ценни книжа, ако отговарят на определени квалификации, което може да има огромни последици.

Данъците също са често обсъждани в страната, като данъчен план за криптопазара е отлаган многократно. При последната актуализация данъчната схема, която ще наложи 20% данък върху капиталовите печалби, надвишаващи $1,900 в рамките на едногодишен период, беше отложена за 2025 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене