НАЧАЛО Други

Южна Корея може да замени личните карти с дигитални идентификатори

17.10.2022 15:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея може да замени личните карти с дигитални идентификатори

Южнокорейските власти обмислят използването на система за дигитална идентичност, базирана на блокчейн, която да се използва в правителствените и финансовите процеси.

Южна Корея планира да използва система за дигитална идентичност, базирана на блокчейн, и да замени съществуващата система за лични карти, с която светът работи в момента. Дигиталните идентификатори ще се използват в комбинация със смартфони, за да позволят лесното им използване в редица отрасли.

Дигиталните идентификатори ще позволят на южнокорейците да използват смартфоните си за множество дейности, включително за правителствени и финансови процеси. Хуан Сеогуон, икономист в южнокорейския Институт за научна и технологична политика, заяви:

Цифровите идентификатори могат да донесат огромни икономически ползи в областта на финансите, здравеопазването, данъците, транспорта и други отрасли и могат бързо да се наложат сред корейското население. Но трябва да има повече технологична оценка на риска, за да се гарантира, че опасността няма да надхвърли ползите.

Системите за дигитална идентичност или цифровите идентификатори са един от най-често изтъкваните случаи на използване на блокчейн технологията. Няколко компании и проекти са положили усилия в тази насока, включително такива като Microsoft. Тази стъпка на южнокорейското правителство обаче може би е една от най-резултатните.

Системата за дигитална идентичност е само една от многото инициативи, насочени към блокчейн, с които се занимава Южна Корея. Тя също така развива своята Web3 екосистема, което може да доведе до огромно увеличение на приходите.

Южна Корея залага на метавселената

Макар да регулира криптопазара, Южна Корея не се срамува от интереса си към някои от най-горещите тенденции в това пространство. Страната е проявила особен интерес към секторите на Web3 и метавселената.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): На каква цена ще завърши 2022г.?


Крайбрежният град Чангуон реши да пресъздаде индустриалния си комплекс в метавселената в опит да популяризира своите предприятия и продукти. Сеул също обяви петгодишен план за изграждане на копие на своя град в метавселената. Град Сеонгнам също планира да пресъздаде града си в метавселената, като се очаква цялото начинание да приключи през 2023 г.

Данъците и законите за ценните книжа са приоритет за длъжностните лица

Макар че интересът към метавселената е голям, южнокорейските власти са силно фокусирани и върху регулирането на криптопазара. Ръководителят на финансовия надзор на страната заяви, че крипто може да се считат за ценни книжа, ако отговарят на определени квалификации, което може да има огромни последици.

Данъците също са често обсъждани в страната, като данъчен план за криптопазара е отлаган многократно. При последната актуализация данъчната схема, която ще наложи 20% данък върху капиталовите печалби, надвишаващи $1,900 в рамките на едногодишен период, беше отложена за 2025 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.