НАЧАЛО Биткойн

Бумът на копаене на Биткойн в Тексас може да е към своя край

септември 10, 2022 20:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бумът на копаене на Биткойн в Тексас може да е към своя край

Някога Тексас беше възприеман като Ханаан за миньорите, бягащи от трудните времена в Китай, но 12 месеца по-късно приказката се превърна в кошмар за някои криптодобивните компании.

Добивът на Биткойн (BTC) в Тексас беше спрян, след като енергийният регулатор на щата въведе няколко политики за миньорите. Съветът за електрическа надеждност на Тексас (ERCOT) започна да забавя издаването на нови разрешителни на фирмите за добив с мотива, че доставките на енергия намаляват.

За криптодобивните фирми, които имат възможност да получават разрешителни, все още съществува предизвикателството за успешно изграждане на инфраструктура за включване към електропреносната мрежа. Майнинг компаниите ще трябва да осигурят генератори и електропроводи, за да започнат работа, което накланя баланса в тяхна полза.

Падащите цени на активите засилват предизвикателствата, пред които са изправени тексаските миньори. През лятото Биткойн достигна най-ниската си стойност от $18,000, което доведе до повсеместна капитулация на миньорите, които се опитваха да останат на повърхността.

Нещата се разпадат

Въпреки че капитулацията на миньорите беше глобално явление, тексаските криптодобивни компании издигнаха нещата на по-високо ниво. Неуспехът да получат лицензи за експлоатация принуди няколко фирми да продадат оборудването си.

Итън Вера, главен изпълнителен директор на Luxor Technologies, заяви: „Продължаваме да наблюдаваме [масови] продажби на трансформатори, електроразпределителни устройства и друго оборудване, което майнинг фермите не могат да използват поради ограниченията в електрозахранването“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Bitcoin“ и „Ethereum“ търсенията в Google се сриват с 83%


Някои компании прибягват до съкращаване на персонала си, за да останат на повърхността, но ERCOT оправдава позицията си с това, че е за по-голямо добро. Говорител отбеляза, че органът „работи с група от заинтересовани страни, за да разработи предложения за правила за това как най-добре да се използват тези товари в мрежата по време на напрежение“.

За да поддържа доставките на електроенергия, ERCOT прилага ограничение – иска от работещите миньори да се лишат от електроенергия в замяна на кредити. Riot Blockchain разкри, че само през юли е спечелила $9.5 милиона от енергийни кредити.

Очарованието на Тексас

Бягащите китайски миньори са били привлечени в Тексас заради сравнително евтините доставки на енергия, която е била налична в изобилие. Политиците на щата се радваха на работните места и данъците, които постъпваха в хазната му от криптодобивна дейност.

Грег Абът, губернаторът на щата, се включи в Twitter, за да обяви, че „Тексас ще бъде крипто лидер“. Големите компании за добив на полезни изкопаеми за нула време предявиха претенции за „парче от тексаския пай“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене

Ето от какво зависи представянето на Биткойн – А. Хейс

Съоснователят на BitMEX Артър Хейс обръща внимание на ключово ниво на подкрепа, което би трябвало да притеснява трейдърите и инвеститорите, които са поставили дълги позиции на Биткойн (BTC).

септември 25, 2022 13:23 1 мин. четене

Тези три криптовалути дават признаци на сила – Santiment

Според фирмата за крипто анализи Santiment Биткойн (BTC) и XRP подават бичи сигнали на фона на пазарния спад.

септември 24, 2022 10:56 1 мин. четене

Биткойн: Европейска фондова борса листва BTC ETP

Новият крипто финансов продукт с екологична насоченост е представен от дъщерно дружество на DeFi Technologies.

септември 23, 2022 20:48 1 мин. четене