НАЧАЛО Биткойн

Бумът на копаене на Биткойн в Тексас може да е към своя край

10.09.2022 20:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бумът на копаене на Биткойн в Тексас може да е към своя край

Някога Тексас беше възприеман като Ханаан за миньорите, бягащи от трудните времена в Китай, но 12 месеца по-късно приказката се превърна в кошмар за някои криптодобивните компании.

Добивът на Биткойн (BTC) в Тексас беше спрян, след като енергийният регулатор на щата въведе няколко политики за миньорите. Съветът за електрическа надеждност на Тексас (ERCOT) започна да забавя издаването на нови разрешителни на фирмите за добив с мотива, че доставките на енергия намаляват.

За криптодобивните фирми, които имат възможност да получават разрешителни, все още съществува предизвикателството за успешно изграждане на инфраструктура за включване към електропреносната мрежа. Майнинг компаниите ще трябва да осигурят генератори и електропроводи, за да започнат работа, което накланя баланса в тяхна полза.

Падащите цени на активите засилват предизвикателствата, пред които са изправени тексаските миньори. През лятото Биткойн достигна най-ниската си стойност от $18,000, което доведе до повсеместна капитулация на миньорите, които се опитваха да останат на повърхността.

Нещата се разпадат

Въпреки че капитулацията на миньорите беше глобално явление, тексаските криптодобивни компании издигнаха нещата на по-високо ниво. Неуспехът да получат лицензи за експлоатация принуди няколко фирми да продадат оборудването си.

Итън Вера, главен изпълнителен директор на Luxor Technologies, заяви: “Продължаваме да наблюдаваме [масови] продажби на трансформатори, електроразпределителни устройства и друго оборудване, което майнинг фермите не могат да използват поради ограниченията в електрозахранването”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Bitcoin“ и „Ethereum“ търсенията в Google се сриват с 83%


Някои компании прибягват до съкращаване на персонала си, за да останат на повърхността, но ERCOT оправдава позицията си с това, че е за по-голямо добро. Говорител отбеляза, че органът “работи с група от заинтересовани страни, за да разработи предложения за правила за това как най-добре да се използват тези товари в мрежата по време на напрежение”.

За да поддържа доставките на електроенергия, ERCOT прилага ограничение – иска от работещите миньори да се лишат от електроенергия в замяна на кредити. Riot Blockchain разкри, че само през юли е спечелила $9.5 милиона от енергийни кредити.

Очарованието на Тексас

Бягащите китайски миньори са били привлечени в Тексас заради сравнително евтините доставки на енергия, която е била налична в изобилие. Политиците на щата се радваха на работните места и данъците, които постъпваха в хазната му от криптодобивна дейност.

Грег Абът, губернаторът на щата, се включи в Twitter, за да обяви, че “Тексас ще бъде крипто лидер”. Големите компании за добив на полезни изкопаеми за нула време предявиха претенции за “парче от тексаския пай”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доналд Тръмп вдига мерника на Джо Байдън и каза, че бъдещето на Биткойн ще бъде създадено в САЩ

След като беше един от политиците, който често споделяше антикриптовалутните си настроения, но показа известна подкрепа, Доналд Тръмп влезе в заглавията на вестниците с последните си изявления.

15.06.2024 12:02 1 мин. четене

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.