НАЧАЛО Биткойн

Бомбастична прогноза за цената на Биткойн от Джак Дорси

10.05.2024 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бомбастична прогноза за цената на Биткойн от Джак Дорси

Джак Дорси, съосновател на Twitter (X) и американски интернет предприемач, наскоро изрази оптимистични нагласи за Биткойн, като прогнозира, че цената му може да нарасне до $1 милион или повече до 2030 г.

В интервю за “PirateWires” Дорси изтъкна потенциалния дългосрочен растеж на Биткойн и обсъди напускането си от борда на BlueSky, децентрализирана алтернатива на Twitter, която той стартира съвместно.

Дорси наблегна на съвместната екосистема на Биткойн, където усилията за подобряване на мрежата са от полза за всички участници, което в крайна сметка води до повишаване на нейната стойност. Той вижда цената на Биткойн само като един от аспектите на неговата забележителна история, като похвали неговата децентрализация и устойчивост на цензура.

Що се отнася до BlueSky, Дорси изрази загриженост относно отклонението му от първоначално предвидения протокол с отворен код, заявявайки, че той е станал по-централизиран от предвиденото. В резултат на това Дорси изтри акаунта си в Bluesky, предпочитайки платформи като Nostr, които съответстват на визията му за истинска децентрализация.

Освен това наскоро Дорси разкри ангажимента на Block да реинвестира 10% от печалбите, свързани с Биткойн, в ежемесечно закупуване на още BTC токени. Това изявление съвпадна с проверката на федералните прокурори на Block за предполагаеми нарушения на законодателството.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.