НАЧАЛО Други

Блокчейн за проверка на произхода на виното

май 25, 2018 12:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн за проверка на произхода на виното

VeChain е базиран в Шанхай блокчейн стартъп, който тества блокчейн апликация за проверка на вино и борба с фалшификатите.

Това съобщиха от South China Morning Post 24-ти май. Китайската винарска индустрия възлиза на $2,8 милиарда. Според South China Morning Post, афоризми като „китайците пият повече“ френски“ вина от Франция“ и „най-малко половината от консумираните Chateau Lafite-Rothschild в Китай е фалшиви „, отслабиха общественото мнение за качеството на продукта.

VeChain работи с търговеца на дребно Shanghai Waigaoqiao Direct Imported Goods (DIG) и изпробва продуктите на френския производител Pierre Ferraud и Fils. През 2017 г. компанията подписа споразумение за доставка на червеното вино „Beaujolais Nouveau“, проверено на своята блокчейн платформа, която е свързана с DIG по отношение на търговията на дребно.

Чрез сканиране на баркод, потребителите ще могат да получат съществена информация за виното. Това включва данни за винарския сектор, сорт грозде, 18-цифрен номер на митническа декларация в Китай, дати, на които бутилката е взета от склада и доставена в Шанхай, както и когато е бил доставен в DIG в града. Fu Yu, партньор във VeChain, коментира проекта:

Красотата на блокчейн е, че купувачите могат да видят информация за целия жизнен цикъл на бутилка вино от различни страни, включително лозя, логистика и търговци на дребно.

Когато става дума за висококачествени вина, стартовите планове планират да интегрират чип, наречен близо до полеви комуникации (NFC), близо до винтовата запушалка. 10 000 бутилки от вино, следени с блокчейн, са изпратени до DIG, като броят им се очаква да нарасне десетократно през 2019 г. VeChain се ангажира с преговори с италианска изба, за да използва блокчейн, за да установи опора в Китай. Същата оферта е направена и за винарските изби в Австралия и Южна Америка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Инвестирайте в своето бъдеще със събитието FinX на 10 септември

Всяка мечта започва с инвестиция! Присъединете се към FinX – най-голямото събитие за инвестиции и финансови технологии в България!

август 18, 2022 13:34 1 мин. четене