НАЧАЛО Други

Блокчейн за проверка на произхода на виното

май 25, 2018 12:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн за проверка на произхода на виното

VeChain е базиран в Шанхай блокчейн стартъп, който тества блокчейн апликация за проверка на вино и борба с фалшификатите.

Това съобщиха от South China Morning Post 24-ти май. Китайската винарска индустрия възлиза на $2,8 милиарда. Според South China Morning Post, афоризми като „китайците пият повече“ френски“ вина от Франция“ и „най-малко половината от консумираните Chateau Lafite-Rothschild в Китай е фалшиви „, отслабиха общественото мнение за качеството на продукта.

VeChain работи с търговеца на дребно Shanghai Waigaoqiao Direct Imported Goods (DIG) и изпробва продуктите на френския производител Pierre Ferraud и Fils. През 2017 г. компанията подписа споразумение за доставка на червеното вино „Beaujolais Nouveau“, проверено на своята блокчейн платформа, която е свързана с DIG по отношение на търговията на дребно.

Чрез сканиране на баркод, потребителите ще могат да получат съществена информация за виното. Това включва данни за винарския сектор, сорт грозде, 18-цифрен номер на митническа декларация в Китай, дати, на които бутилката е взета от склада и доставена в Шанхай, както и когато е бил доставен в DIG в града. Fu Yu, партньор във VeChain, коментира проекта:

Красотата на блокчейн е, че купувачите могат да видят информация за целия жизнен цикъл на бутилка вино от различни страни, включително лозя, логистика и търговци на дребно.

Когато става дума за висококачествени вина, стартовите планове планират да интегрират чип, наречен близо до полеви комуникации (NFC), близо до винтовата запушалка. 10 000 бутилки от вино, следени с блокчейн, са изпратени до DIG, като броят им се очаква да нарасне десетократно през 2019 г. VeChain се ангажира с преговори с италианска изба, за да използва блокчейн, за да установи опора в Китай. Същата оферта е направена и за винарските изби в Австралия и Южна Америка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене