НАЧАЛО Други

Блокчейн ще създаде работни места в банковия сектор

юли 10, 2018 15:52 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн ще създаде работни места в банковия сектор

Бързото дигитализиране в банковия сектор, както и приемането на блокчейн технологията от някои от тези финансови ситуации, ще създадат хиляди работни места, тъй като индустрията продължава да търси хора.

Асоциацията на банкерите на Филипините (BAP) отхвърли опасенията, че бързото дигитализиране и приемане на блокчейн представляват заплаха за създаването на работни места и отбеляза, че технологията действително ще създаде още работни места.

Това беше уверението, направено от Асоциацията на банкерите на Филипините (БАП), според която повече от 12,000 банкови офиси в цялата страна продължават да предоставят възможности на кандидати.

„Банковите служители са жизненоважни при осигуряването на качествено обслужване. С усилията на банките във финансовото присъствие можем да очакваме повече отваряне на банкови клонове и наемане на работа, за да се справим с нарастващото търсене на банкови и финансови услуги в цялата страна „, каза изпълнителният директор на BAP Бенджамин Кастило.

Тенденцията за наемане не важи само за позициите свързани с обслужване на клиентите. В предишно интервю с „Cryptovest“ президентът на Юнионбанк на Филипините Едуин Баутиста заяви, че банката ще наеме близо 20,000 програмисти през следващите една или две години, за да запълни позициите за блокчейн програма за развитие на банката.

UnionBank е една от малкото банки във Филипините, която агресивно настоява за масово приемане на блокчейн за бъдещото й развитие.

Кастило обелкчи страховете, че бързото дигитализиране в банковия сектор на страната създава заплаха за създаването на работни места, като отбеляза, че има клиенти, които предпочитат да извършват транзакции онлайн, както такива, които прредпочитат да ги извършват на живо.

Противно на това, което се очаква, банковата индустрия няма да съкрати работниците само защото сме влезли в цифровата ера. Банките трябва да се погрижат за различните искания, ние диверсифицираме.

Той призна, че нововъзникващите технологии са от решаващо значение за банковия сектор и продължителното му предоставяне на ефективни финансови услуги на своите клиенти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене