НАЧАЛО Други

Блокчейн ще създаде работни места в банковия сектор

юли 10, 2018 15:52 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн ще създаде работни места в банковия сектор

Бързото дигитализиране в банковия сектор, както и приемането на блокчейн технологията от някои от тези финансови ситуации, ще създадат хиляди работни места, тъй като индустрията продължава да търси хора.

Асоциацията на банкерите на Филипините (BAP) отхвърли опасенията, че бързото дигитализиране и приемане на блокчейн представляват заплаха за създаването на работни места и отбеляза, че технологията действително ще създаде още работни места.

Това беше уверението, направено от Асоциацията на банкерите на Филипините (БАП), според която повече от 12,000 банкови офиси в цялата страна продължават да предоставят възможности на кандидати.

„Банковите служители са жизненоважни при осигуряването на качествено обслужване. С усилията на банките във финансовото присъствие можем да очакваме повече отваряне на банкови клонове и наемане на работа, за да се справим с нарастващото търсене на банкови и финансови услуги в цялата страна „, каза изпълнителният директор на BAP Бенджамин Кастило.

Тенденцията за наемане не важи само за позициите свързани с обслужване на клиентите. В предишно интервю с „Cryptovest“ президентът на Юнионбанк на Филипините Едуин Баутиста заяви, че банката ще наеме близо 20,000 програмисти през следващите една или две години, за да запълни позициите за блокчейн програма за развитие на банката.

UnionBank е една от малкото банки във Филипините, която агресивно настоява за масово приемане на блокчейн за бъдещото й развитие.

Кастило обелкчи страховете, че бързото дигитализиране в банковия сектор на страната създава заплаха за създаването на работни места, като отбеляза, че има клиенти, които предпочитат да извършват транзакции онлайн, както такива, които прредпочитат да ги извършват на живо.

Противно на това, което се очаква, банковата индустрия няма да съкрати работниците само защото сме влезли в цифровата ера. Банките трябва да се погрижат за различните искания, ние диверсифицираме.

Той призна, че нововъзникващите технологии са от решаващо значение за банковия сектор и продължителното му предоставяне на ефективни финансови услуги на своите клиенти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене