НАЧАЛО Блокчейн

Блокчейнът на æternity ще се използва за проследяване на канабис

септември 25, 2019 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейнът на æternity ще се използва за проследяване на канабис

Фокусираният върху децентрализирани приложения (dApp) блокчейн æternity ще се използва за проследяване на веригата за доставки на базирания в Монтевидео клиент за производство на медицински и развлекателен канабис, Uruguay Can.

æternity обяви в прессъобщение на 25 септември, че създава платформа за управление на веригата за доставки за партньора си, съчетаваща Интернет на нещата (IoT) и dApps. Изпълнителният директор на æternity America, Пабло Койроло, обясни:

„Искаме да бъдем първите, които предлагаме решение на бизнес ниво в партньорство с водещи доставчици на технологии и производители, преработватели и дистрибутори на канабис. […] Tехнологията на æternity е идеална за проследяване на целия процес на производство на канабис, от семената до пълния растеж на растенията, по цялата верига на доставките, което гарантира безопасността на потребителите при спазване на разпоредбите.“

Прогресивна държава

Уругвай стана първата в света държава, която напълно легализира производството и продажбата на канабис през декември 2013 г.

Първата фаза на внедряване на системата за управление на веригата за доставки ще се проведе през октомври и се очаква да приключи през януари 2020 г. Пълната имплементация е планирана за средата на 2021 г.

Изпълнителният директор на Uruguay Can, Едуардо Бласина, коментира развитието:

„Гордеем се, че сме първата компания в Уругвай, която може да гарантира качеството на нашите продукти по прозрачен и проверим начин. […] Възможността да се проследи източникът и начинът на производство на канабис е от полза както за канабиса, така и за фармацевтичната индустрия, а също и за нейните крайни потребители, които трябва да се чувстват по-сигурни за продукта, който консумират.“

Както бе съобщено по-рано този месец, другия блокчейн стартъп за проследяване , TruTrace Technologies Inc., си партнира с одиторска фирма от „Голямата четворкa“ – Deloitte, за проследяване на канабис, използвайки блокчейн технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Етериум: Компанията-майка на T-Mobile подкрепя ETH блокчейна

В четвъртък (29 септември) Deutsche Telecom, германска телекомуникационна компания със седалище в Бон, която е най-големият доставчик на телекомуникационни услуги в Европа по приходи, обяви, че „подкрепя Етериум с инфраструктура“.

октомври 2, 2022 12:54 1 мин. четене

MicroStrategy иска да изгради платформа базирана на Lightning Network

Изглежда, че MicroStrategy излиза извън рамките на това просто да държи BTC, тъй като фирмата търси Биткойн инженер.

октомври 2, 2022 11:48 1 мин. четене

Колко по-ефикасен е Cardano след актуализацията Vasil?

Според децентрализирана борса (DEX) актуализацията Vasil на Cardano (ADA) е оказала драматично въздействие върху ефективността на мрежата.

октомври 1, 2022 17:12 1 мин. четене

Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум

Основателят на Етериум (ETH), Виталик Бутерин казва, че водещата платформа за смарт договори трябва да продължи да се развива в посока на дългосрочна устойчивост.

септември 29, 2022 11:44 1 мин. четене