НАЧАЛО Блокчейн

Блокчейнът на æternity ще се използва за проследяване на канабис

СЕП. 25, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейнът на æternity ще се използва за проследяване на канабис

Фокусираният върху децентрализирани приложения (dApp) блокчейн æternity ще се използва за проследяване на веригата за доставки на базирания в Монтевидео клиент за производство на медицински и развлекателен канабис, Uruguay Can.

æternity обяви в прессъобщение на 25 септември, че създава платформа за управление на веригата за доставки за партньора си, съчетаваща Интернет на нещата (IoT) и dApps. Изпълнителният директор на æternity America, Пабло Койроло, обясни:

„Искаме да бъдем първите, които предлагаме решение на бизнес ниво в партньорство с водещи доставчици на технологии и производители, преработватели и дистрибутори на канабис. [...] Tехнологията на æternity е идеална за проследяване на целия процес на производство на канабис, от семената до пълния растеж на растенията, по цялата верига на доставките, което гарантира безопасността на потребителите при спазване на разпоредбите."


Прогресивна държава


Уругвай стана първата в света държава, която напълно легализира производството и продажбата на канабис през декември 2013 г.

Първата фаза на внедряване на системата за управление на веригата за доставки ще се проведе през октомври и се очаква да приключи през януари 2020 г. Пълната имплементация е планирана за средата на 2021 г.

Изпълнителният директор на Uruguay Can, Едуардо Бласина, коментира развитието:

„Гордеем се, че сме първата компания в Уругвай, която може да гарантира качеството на нашите продукти по прозрачен и проверим начин. [...] Възможността да се проследи източникът и начинът на производство на канабис е от полза както за канабиса, така и за фармацевтичната индустрия, а също и за нейните крайни потребители, които трябва да се чувстват по-сигурни за продукта, който консумират."


Както бе съобщено по-рано този месец, другия блокчейн стартъп за проследяване , TruTrace Technologies Inc., си партнира с одиторска фирма от "Голямата четворкa" - Deloitte, за проследяване на канабис, използвайки блокчейн технологията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Централната банка на Китай не иска да пренасочи всичките си традиционни плащания към блокчейн

Има постоянен шум в медийното пространство около пренасочването на Китай към блокчейн като официална държавна политика. Нововъзникващата велика сила разглежда технологията като притежаваща потенциал д...
ФЕВ. 23, 2020 21:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн полага основата на дигиталните пари

В доклада от 74 страници JPMorgan описа няколко проекта, разработили финансовото приложение за „реалния свят“ и в резултат описва 2019 г. като годината на „възхода на дигиталните пари“.В доклада, гига...
ФЕВ. 22, 2020 22:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

1 милиард души ще имат допир с блокчейн икономиката в следващото десетилетие

37-годишният милиардер каза пред Forbes, че човечеството е предназначено за "по-глобална, по-справедлива, по-свободна и по-ефективна" финансова система, а 50-те милиона души, които в момента се занима...
ФЕВ. 21, 2020 20:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Европейска космическа агенция финансира блокчейн проект за запис на сателитни данни

ФЕВ. 20, 2020 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света