НАЧАЛО Блокчейн

Блокчейнът на æternity ще се използва за проследяване на канабис

СЕП. 25, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейнът на æternity ще се използва за проследяване на канабис

Фокусираният върху децентрализирани приложения (dApp) блокчейн æternity ще се използва за проследяване на веригата за доставки на базирания в Монтевидео клиент за производство на медицински и развлекателен канабис, Uruguay Can.

æternity обяви в прессъобщение на 25 септември, че създава платформа за управление на веригата за доставки за партньора си, съчетаваща Интернет на нещата (IoT) и dApps. Изпълнителният директор на æternity America, Пабло Койроло, обясни:

„Искаме да бъдем първите, които предлагаме решение на бизнес ниво в партньорство с водещи доставчици на технологии и производители, преработватели и дистрибутори на канабис. [...] Tехнологията на æternity е идеална за проследяване на целия процес на производство на канабис, от семената до пълния растеж на растенията, по цялата верига на доставките, което гарантира безопасността на потребителите при спазване на разпоредбите."


Прогресивна държава


Уругвай стана първата в света държава, която напълно легализира производството и продажбата на канабис през декември 2013 г.

Първата фаза на внедряване на системата за управление на веригата за доставки ще се проведе през октомври и се очаква да приключи през януари 2020 г. Пълната имплементация е планирана за средата на 2021 г.

Изпълнителният директор на Uruguay Can, Едуардо Бласина, коментира развитието:

„Гордеем се, че сме първата компания в Уругвай, която може да гарантира качеството на нашите продукти по прозрачен и проверим начин. [...] Възможността да се проследи източникът и начинът на производство на канабис е от полза както за канабиса, така и за фармацевтичната индустрия, а също и за нейните крайни потребители, които трябва да се чувстват по-сигурни за продукта, който консумират."


Както бе съобщено по-рано този месец, другия блокчейн стартъп за проследяване , TruTrace Technologies Inc., си партнира с одиторска фирма от "Голямата четворкa" - Deloitte, за проследяване на канабис, използвайки блокчейн технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Floki Inu започна прехода си към DAO

Floki Inu обяви актуализациите на FlokiDAO на 18-ти януари 2021 г. Фаза 1 от актуализацията започна в 08:00 UTC в събота, 22-ри януари 2022 г. Решението да се превърне Floki Inu в децентрализирана авт...
ЯНУ. 24, 2022 13:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BlackRock подава заявление за блокчейн ETF

IShares Blockchain and Tech ETF проследява инвестиционните резултати от индекс, съставен от компании, участващи в „разработването, иновациите и използването на блокчейн и крипто технологии“ в САЩ и др...
ЯНУ. 24, 2022 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Polkadex се стреми да спечели парачейн слот на Polkadot

Проектът, базиран на Substrate, обяви кампания за групови заеми, която ще стартира този месец. Общността се насърчава да заема токени DOT на Polkadex, за да осигури достатъчно средства за успешна офер...
ЯНУ. 23, 2022 18:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кои са основните конкуренти на Етериум

В нова АМА сесия, водещият на канала за финансово образование в YouTube InvestAnswers казва на своите 401,000 абонати, че не се съмнява, че Етериум остава доминантната сила, с която всички конкуренти ...
ЯНУ. 18, 2022 15:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света