НАЧАЛО Блокчейн

Блокчейн домейн се продава за $1 милион

юли 19, 2022 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн домейн се продава за $1 милион

Ethereum Name Services (ENS) става все по-популярен термин в сферата на дигиталните активи, тъй като все повече марки, компании и влиятелни личности търсят начини да навлязат в блокчейн пространството, като придобият собствен ENS.

Както подсказва страницата на OpenSea, ENS с адреса на една от най-големите корпорации в света сега се продава за $1 милиона след последната оферта, подадена на пазара от анонимен инвеститор в NFT.

Още на 18 октомври 2019 г. някой закупи ENS домейна „amazon.eth“ за 100 ETH на стойност приблизително $20,000 по това време. По-късно, на 8 февруари 2022 г., друг закупи домейна за 33 ETH, или $102,000. Ако този домейн намери нов собственик, инвеститорът, който е закупил дигиталния актив през февруари, ще се окаже с 1,000% печалба само за няколко месеца. 

Все още не е ясно дали сделката ще се осъществи. 

Анонимният инвеститор, който е предложил $1 милион за домейна, активно колекционира различни ENS домейни според собствената си страница в OpenSea. Акаунтът притежава и домейна „omozon.eth“, който е сходен с името на компанията на Джеф Безос. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
‘Биткойн вероятно ще стане безполезен’, твърди основателят на Interactive Brokers

ENS е система за имена на домейни, базирана на блокчейна на Етериум, която трансформира дългите и нечетливи адреси на блокчейн в нещо, което човешкото око може бързо да обработи и въведе. ENS наследява и внедрява технологията DNS в блокчейн, като същевременно има напълно различна архитектура благодарение на възможностите на блокчейна на Етериум. 

Като използват уеб приложението на ENS, потребителите могат да изпращат ETH или да взаимодействат с други услуги за имена на домейни, като не се налага да преминават през запомняне и вмъкване на дълги блокчейн адреси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Tether пуска USDT в мрежата на Polkadot

Tether пусна своята стабилна монета USDT в мрежата на Polkadot, съобщи компанията в изявление от петък.

септември 25, 2022 10:23 1 мин. четене

Tezos (XTZ) активира актуализацията Kathmandu

Блокчейнът от първи слой (L1) Tezos, активира ъпгрейд, наречен „Kathmandu“, като добави нови възможности за мащабиране.

септември 24, 2022 20:18 1 мин. четене

Етериум: JP Morgan Chase твърдят, че Сливането може да е проблем

Голямата актуализация на Етериум (ETH), с която бе отбелязан преходът на блокчейна от към доказателство за залог, стана обект на дискусия.

септември 24, 2022 14:12 1 мин. четене

Актуализацията Vasil на Cardano завърши първата си фаза

Дългоочакваният ъпгрейд на блокчейна на Cardano – хард форкът Vasil – приключи успешно първата си фаза рано сутринта в петък, според официалната страница на оператора на Cardano Input Output Global Hong Kong (IOHK) в Twitter.

септември 23, 2022 10:15 1 мин. четене