НАЧАЛО Алткойни

90% от пазара на стабилни монети е доминиран от ботове според доклад на Visa

08.05.2024 6:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
90% от пазара на стабилни монети е доминиран от ботове според доклад на Visa

Според доклад на Bloomberg, който се позовава на последните данни на Visa Inc., по-малко от 10% от транзакциите със стабилни монети през април са били свързани с истински потребители, а над 90% са били дело на ботове и мащабни търговци.

От приблизително $2.2 трилиона общ размер на транзакциите само $149 милиарда са произлезли от органична платежна дейност.

Тази цифра подчертава ограниченото възприемане на стабилните монети като опция за плащане в сравнение с платежната индустрия, която възлиза на $150 трилиона.

Въпреки навлизането на традиционни играчи от платежната екосистема като Paypal и Stripe в сферата на стабилните монети, те все още не са постигнали широко разпространение. Visa, основен традиционен играч, е обработила транзакции за $12 трилиона през миналата година и много наблюдатели виждат в глобалното масово приемане на плащанията със стабилни монети пряка заплаха за бизнеса на Visa.

Други обаче смятат, че макар в крайна сметка да се стигне до масово приемане, в краткосрочен и средносрочен план фокусът трябва да бъде върху подобряването на съществуващите платежни релси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Криптовалутата на Доналд Тръмп създава нова група милионери

Според анализ на Nansen, нововъзникващият сектор на криптовалутите PoliFi, в които се пресичат политиката, финансите и дигиталните валути, генерира нова група милионери, тъй като през последните седмици стойността на токена, вдъхновен от Доналд Тръмп, рязко нарасна.

22.05.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.