НАЧАЛО Други

Блокчейн може да бъде в полза на журналистите и създателите на съдържание

март 14, 2019 12:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн може да бъде в полза на журналистите и създателите на съдържание

Съоснователят на Eтериум и създателят на ConsenSys, Джоузеф Любин, заяви, че блокчейн технологията и децентрализацията могат да бъдат от полза за създателите на съдържание и журналистите.

Любин говори за различни индустрии, които се възползват от блокчейн във видеоклип на 12-ти март.

Във видеото Любин каза, че артистите са „настроени да се възползват доста сериозно“ от блокчейн, тъй като им позволява да прикрепят политики и условия за това как се консумира и споделя съдържанието, т.е. произведения, стрийминг, публични изпълнения и т.н. Също така им позволява да елиминират посредниците:

Мисля, че артистите в музикалната индустрия заемат средно около 11% или 12% от стойността в индустрията и тези големи звукозаписни компании взимат приблизително 70%. Можем да заменим тези звукозаписни компании с интелигентни договори на платформата Етериум.

Любин продължи с това, че въпреки че все още ще има посредници, като организаторите, те няма да могат да „стигнат до командна позиция, в която извличат огромни наеми само заради посредническата си роля”.

Що се отнася до журналистиката, Любин каза, че платформи, базирани на блокчейн, като Civil, биха могли да помогнат на журналистическа индустрия да достави съдържание директно на потребителя и „да върне етиката на журналистиката“. Съоснователят на Етериум каза, че платформа като Civil позволява на медиите да създадат етичен код и залагат на сигурността на платформата.

По-рано този месец, Civil обяви официалното си стартиране, въпреки липсата на ICO миналата година. Платформата, която цели да предостави алтернативен бизнес модел на журналистическата индустрия, вече позволява на участниците да купуват гражданско членство, включително CVL токени, които ще представляват правото на глас на членовете, в рамките на гражданската екосистема.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене