НАЧАЛО Други

Блокчейн може да бъде в полза на журналистите и създателите на съдържание

март 14, 2019 12:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн може да бъде в полза на журналистите и създателите на съдържание

Съоснователят на Eтериум и създателят на ConsenSys, Джоузеф Любин, заяви, че блокчейн технологията и децентрализацията могат да бъдат от полза за създателите на съдържание и журналистите.

Любин говори за различни индустрии, които се възползват от блокчейн във видеоклип на 12-ти март.

Във видеото Любин каза, че артистите са „настроени да се възползват доста сериозно“ от блокчейн, тъй като им позволява да прикрепят политики и условия за това как се консумира и споделя съдържанието, т.е. произведения, стрийминг, публични изпълнения и т.н. Също така им позволява да елиминират посредниците:

Мисля, че артистите в музикалната индустрия заемат средно около 11% или 12% от стойността в индустрията и тези големи звукозаписни компании взимат приблизително 70%. Можем да заменим тези звукозаписни компании с интелигентни договори на платформата Етериум.

Любин продължи с това, че въпреки че все още ще има посредници, като организаторите, те няма да могат да „стигнат до командна позиция, в която извличат огромни наеми само заради посредническата си роля”.

Що се отнася до журналистиката, Любин каза, че платформи, базирани на блокчейн, като Civil, биха могли да помогнат на журналистическа индустрия да достави съдържание директно на потребителя и „да върне етиката на журналистиката“. Съоснователят на Етериум каза, че платформа като Civil позволява на медиите да създадат етичен код и залагат на сигурността на платформата.

По-рано този месец, Civil обяви официалното си стартиране, въпреки липсата на ICO миналата година. Платформата, която цели да предостави алтернативен бизнес модел на журналистическата индустрия, вече позволява на участниците да купуват гражданско членство, включително CVL токени, които ще представляват правото на глас на членовете, в рамките на гражданската екосистема.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Crypto.com получи разрешение за работа във Франция

Борсата за криптовалути Crypto.com получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи (DASP) във Франция.

септември 29, 2022 9:11 1 мин. четене

Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард продължава да изразява загриженост относно растежа на криптовалутите и тяхната заплаха за традиционната банкова система.

септември 28, 2022 19:35 1 мин. четене

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

септември 28, 2022 17:39 1 мин. четене

Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

Galaxy Digital, компания за финансови услуги и управление на инвестиции, се обедини с Chainlink Labs, за да предостави данни за цените на криптовалутите в блокчейн мрежите и децентрализираните приложения (dApps).

септември 28, 2022 15:44 1 мин. четене