НАЧАЛО Други

Блокчейн е приоритет за правителството във Франция

АПР. 17, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Блокчейн е приоритет за правителството във Франция

Министърът на икономиката и финансите на Франция, Бруно Льо Мер, заяви, че блокчейн технологията е приоритет за правителството на страната му.


Льо Мер направи изказването си по време на интервю за френското икономическо и бизнес списание Capital на 15-ти април, преди конференцията Paris Blockchain Week от 16-17 април.

Като доказателство за ангажираността на Франция към зараждащия се сектор, Льо Мер разкри, че държавата планира да инвестира 4,5 милиарда евро в иновации, включително блокчейн, в опит да се бори с китайското и американското технологично господство.

Освен финансирането, той подчертава, че регулаторният прогрес на блокчейн е възобновен от закона PACTE, който беше приет от френското Народно събрание по-рано тази седмица.

В интервюто Льо Мер определи законопроекта като "безпрецедентна и привлекателна правна рамка за маркетинговите издатели и доставчиците на дигитални услуги".


Поглеждайки напред към дневния ред до края на 2019, Льо Мер заяви, че правителството определи нови области на фокус за своята блокчейн политика. Съобщава се, че те включват въвеждането на блокчейн във френските промишлени сектори, финансирането на иновативни блокчейн проекти и подпомагане на тези проекти по отношение на правни и регулаторни въпроси.

Министърът e на мнение, че крипто данъчната система на Франция трябва да предложи стабилна и прозрачна счетоводна рамка, специфична за новия сектор. Както се съобщава през декември 2018, законодателите все пак отхвърлиха измененията във финансовия закон на Франция за 2019, които биха облекчили данъчната тежест за потребителите на криптовалути.

Льо Мер също хвърли положителна светлина върху спадът на ICO пазара, заявявайки, че той е необходим за здравето на сектора и че спадът “не намалява потенциала и ползите, предлагани от новия метод на финансиране”.

В отделен коментар относно перспективите за създаване на дигиталните валути на централните банки (CBDC) за премахване на финансовата система, Льо Мер изрази убеждението си, че "такъв проект не е зрял в краткосрочен план" и че много правни и технически въпроси остават нерешени по отношение на публично достъпни CBDC.

Той също така подчерта необходимостта от блокчейн протоколи за развитие на по-енергийно ефективни механизми и за защита на финансовата система от рискове, свързани с пране на пари чрез криптовалути.

Както вече беше съобщено, неотдавнашните дебати за крипто регулации във Франция видяха, че ръководителят на Финансовата комисия на Народното събрание спори в подкрепа на забраната за анонимност на криптовалутите като Monero (XMR) и Zcash (ZEC)

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Платформа с "арбитражна търговия" за начинаещи

След като стартира през ноември 2017 г., Arbitao, базиран в Лондон, стартира своята платформа за търговия с арбитраж - терминът идва от професионалната търговия и се отнася до закупуване и продажба на...
ЮЛИ. 8, 2018 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase Таргетира Институционални Инвеститори

Coinbase обяви, че пуска нови продукти, насочени към институционални инвеститори, според официална публикация направена днес, 15 май. Четирите продукта са Coinbase Prime, Coinbase Markets, Coinbase In...
МАЙ. 16, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Близкият изток разработват ипотечна блокчейн платформа

Dubai Land Department (DLD), подразделението за недвижими имоти на Изпълнителния съвет на Дубай, си партнира с базираната в ОАЕ банка Mashreq, за да пусне ипотечна платформа базирана на блокчейн.Споре...
МАЙ. 29, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн трансфери в Английската Висша Лига от догодина

След подписването на турски играч аматьор през януари, може ли крипто трансферите да се отправят към английската Висша лига? "Да" и "Скоро", според управляващия директор на eToro в Обединеното кралств...
ОКТ. 25, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света