НАЧАЛО Други

Блокчейн е приоритет за правителството във Франция

АПР. 17, 2019 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн е приоритет за правителството във Франция

Министърът на икономиката и финансите на Франция, Бруно Льо Мер, заяви, че блокчейн технологията е приоритет за правителството на страната му.


Льо Мер направи изказването си по време на интервю за френското икономическо и бизнес списание Capital на 15-ти април, преди конференцията Paris Blockchain Week от 16-17 април.

Като доказателство за ангажираността на Франция към зараждащия се сектор, Льо Мер разкри, че държавата планира да инвестира 4,5 милиарда евро в иновации, включително блокчейн, в опит да се бори с китайското и американското технологично господство.

Освен финансирането, той подчертава, че регулаторният прогрес на блокчейн е възобновен от закона PACTE, който беше приет от френското Народно събрание по-рано тази седмица.

В интервюто Льо Мер определи законопроекта като "безпрецедентна и привлекателна правна рамка за маркетинговите издатели и доставчиците на дигитални услуги".tron g>


Поглеждайки напред към дневния ред до края на 2019, Льо Мер заяви, че правителството определи нови области на фокус за своята блокчейн политика. Съобщава се, че те включват въвеждането на блокчейн във френските промишлени сектори, финансирането на иновативни блокчейн проекти и подпомагане на тези проекти по отношение на правни и регулаторни въпроси.

Министърът e на мнение, че крипто данъчната система на Франция трябва да предложи стабилна и прозрачна счетоводна рамка, специфична за новия сектор. Както се съобщава през декември 2018, законодателите все пак отхвърлиха измененията във финансовия закон на Франция за 2019, които биха облекчили данъчната тежест за потребителите на криптовалути.

Льо Мер също хвърли положителна светлина върху спадът на ICO пазара, заявявайки, че той е необходим за здравето на сектора и че спадът “не намалява потенциала и ползите, предлагани от новия метод на финансиране”.

В отделен коментар относно перспективите за създаване на дигиталните валути на централните банки (CBDC) за премахване на финансовата система, Льо Мер изрази убеждението си, че "такъв проект не е зрял в краткосрочен план" и че много правни и технически въпроси остават нерешени по отношение на публично достъпни CBDC.

Той също така подчерта необходимостта от блокчейн протоколи за развитие на по-енергийно ефективни механизми и за защита на финансовата система от рискове, свързани с пране на пари чрез криптовалути.

Както вече беше съобщено, неотдавнашните дебати за крипто регулации във Франция видяха, че ръководителят на Финансовата комисия на Народното събрание спори в подкрепа на забраната за анонимност на криптовалутите като Monero (XMR) и Zcash (ZEC)

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света