НАЧАЛО Блокчейн

Блокчейнът на Coinbase не може да смогне с трафика

21.03.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейнът на Coinbase не може да смогне с трафика

Блокчейнът на Coinbase от втори слой - Base, който има за цел да улесни рентабилните транзакции в мрежата на Етериум, в момента се бори с рязко повишаване на активността в мрежата.

Този ръст в търсенето доведе до увеличаване на трафика и ескалиране на таксите за транзакции, което доведе до смущения за някои потребители.

В официално изявление, публикувано на страницата за състоянието на Coinbase, се разкрива, че основната мрежа (Base Mainnet) изпитва висок обем на трафика, поради което някои транзакции засядат поради недостатъчно определени такси. Освен това беше подчертано, че определени портфейли, включително Coinbase Wallet, не поддържат отмяна на транзакции.

Понастоящем Base държи позицията на третата по големина мрежа от втори слой на Етериум по общ брой депозити, осигурявайки над $700 милиона обща заключена стойност според данни на DefiLlama. Този скок в активността съвпада с широкия интерес към “меме монетите” – дигитални токени, които бързо набраха популярност заради своята онлайн привлекателност и потенциал за бързо поскъпване.

Данните от Nansen разкриват забележително увеличение на броя на транзакциите, който се покачва от под 200,000 дневни транзакции в края на февруари до над 600,000 в последния понеделник.

Coinbase предостави насоки за потребителите с висящи транзакции поради ниски такси, като им препоръча да ги анулират и да ги подадат отново с по-висока прогнозна такса за газ, за да ускорят обработката.

За тези, които не могат да отменят чакащите транзакции, компанията увери, че те в крайна сметка ще бъдат обработени, след като трафикът в мрежата намалее. Coinbase подчерта освен това, че средствата на потребителите на фона на продължаващите предизвикателства, са в сигурни ръце.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Крипто проектът Worldcoin стартира собствен блокчейн

Сам Олтман, мозъкът на OpenAI, се е насочил към ново начинание: собствения блокчейн на крипто стартъпа Worldcoin.

20.04.2024 9:00 2 мин. четене

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Нов блокчейн проект набра $100 милиона финансиране

Berachain (BERA), блокчейн, фокусиран върху децентрализираните финанси (DeFi), разкри, че е набрал впечатляващите $100 милиона в последния си кръг на финансиране.

14.04.2024 11:00 2 мин. четене

Дългоочакван Етериум проект стартира основната си мрежа

EigenLayer, протоколът за рестейкинг на Етериум (ETH), официално обяви старта на своята мрежа в неотдавнашно изявление, публикувано в X.

10.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.