НАЧАЛО Крипто Крими

Блогър стана жертва на крипто обир в Бали

07.03.2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блогър стана жертва на крипто обир в Бали

Руски блогър претърпя значителни финансови загуби след като стана жертва на крипто обир, състоял се на територията на вилата му в Бали.

Извършителите, които са се маскирали като полицаи са получили достъп до вилата на блогъра и са поискали ключовете за крипто портфейла му.

Блогърът е известен с това, че демонстрира екстравагантния си начин на живот в социалните медии. Той е бил физически нападнат, преди да бъде принуден да прехвърли на престъпниците Биткойн на стойност над $284,000.

Той незабавно съобщил за инцидента на властите и е предал записи от камерите за видеонаблюдение, което в крайна сметка е помогнало за залавянето на един от заподозрените. По-късно обаче извършителят е освободен, а блогърът получил смъртни заплахи от престъпниците.

След това блогърът помоли индонезийските граждани за помощ и подкрепа, тъй като той и съпругата му са подложени на заплаха в Бали.

Този инцидент не е изолиран, тъй като нарастването на броя на потребителите на социалните медии, които демонстрират търговията си с криптовалути, доведе до множество грабежи през последните четири години.

Миналата година лондонската полиция подробно описа как хиляди жертви са загубили своите крипто притежания заради престъпници, които или са ги ограбили, или са откраднали телефоните им, след като са получили данните им за вход.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase ще използва този алткойн за ново решение за мащабиране


Случаят на блогъра подчертава опасностите, с които инвеститорите могат да се сблъскат в променливия свят на криптовалутите. Експертите съветват крипто потребителите да пазят инвестициите си в тайна и да избягват съхраняването на големи количества криптовалута в един портфейл.

Създаването на частно пространство в телефона и използването на портфейл с няколко подписа, като Trezor и Coldcard също може да помогне за предпазване на инвестициите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.