НАЧАЛО Крипто Крими

Блогър стана жертва на крипто обир в Бали

март 7, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блогър стана жертва на крипто обир в Бали

Руски блогър претърпя значителни финансови загуби след като стана жертва на крипто обир, състоял се на територията на вилата му в Бали.

Извършителите, които са се маскирали като полицаи са получили достъп до вилата на блогъра и са поискали ключовете за крипто портфейла му.

Блогърът е известен с това, че демонстрира екстравагантния си начин на живот в социалните медии. Той е бил физически нападнат, преди да бъде принуден да прехвърли на престъпниците Биткойн на стойност над $284,000.

Той незабавно съобщил за инцидента на властите и е предал записи от камерите за видеонаблюдение, което в крайна сметка е помогнало за залавянето на един от заподозрените. По-късно обаче извършителят е освободен, а блогърът получил смъртни заплахи от престъпниците.

След това блогърът помоли индонезийските граждани за помощ и подкрепа, тъй като той и съпругата му са подложени на заплаха в Бали.

Този инцидент не е изолиран, тъй като нарастването на броя на потребителите на социалните медии, които демонстрират търговията си с криптовалути, доведе до множество грабежи през последните четири години.

Миналата година лондонската полиция подробно описа как хиляди жертви са загубили своите крипто притежания заради престъпници, които или са ги ограбили, или са откраднали телефоните им, след като са получили данните им за вход.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase ще използва този алткойн за ново решение за мащабиране


Случаят на блогъра подчертава опасностите, с които инвеститорите могат да се сблъскат в променливия свят на криптовалутите. Експертите съветват крипто потребителите да пазят инвестициите си в тайна и да избягват съхраняването на големи количества криптовалута в един портфейл.

Създаването на частно пространство в телефона и използването на портфейл с няколко подписа, като Trezor и Coldcard също може да помогне за предпазване на инвестициите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене