НАЧАЛО Блокчейн

Блокчейн стартъп пусна приложение за хората под карантина

април 22, 2020 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн стартъп пусна приложение за хората под карантина

Фирмите, фокусирани върху крипто и блокчейн по целия свят, полагат усилия да подкрепят хората на фона на пандемията от коронавирус, като някои от тях даряват средства за нестопански организации и осигуряват консумативи за болниците.

Израелският блокчейн стартъп Orbs излезе с идея да насърчи хората да се поставят сами под карантина чрез използване на ново приложение.

Приложението, което е наречено „Stay at Home Challenge“, е предназначено да гарантира, че потребителят не напуска близкия радиус, след като въведе местоположението си в приложението. Приложението проследява времето на карантина на потребителите и ги уведомява, когато напуснат определената зона на дома, според съобщение от 21-ви април.

Интересен начин за проследяване на движенията на хората

Приложението променя концепцията за влизане под карантина вкъщи, като позволява на потребителите да споделят напредъка си с приятели и членове на семейството, като по този начин ги насърчава да останат и у дома.

Въпреки че приложението следи движенията на хората, Orbs твърди, че не събира никакви лични данни, тъй като потребителите не добавят тяхното име, имейл или друга лична информация в приложението. Понастоящем приложението е достъпно в Google Play и скоро ще бъде достъпно за потребителите на iOS. Orbs казаха;

„Ще продължим да мислим за начините, по които можем да помогнем в Израел и в световен мащаб, за да можем всики заедно да изкараме тези предизвикателни времена. Ние обсъждаме идеи редовно на фирмени срещи и чатове.“

Проследяването на хората е новото нормално

Stay at Home Challenge не е първото приложение, което проследява активността на потребителите под чадъра на свързаната с коронавирус карантина. Екип от учени от Университета на Кейптаун в Южна Африка разработи приложение, работещо с блокчейн, насочено към това да позволи на потребителите да проверят собствения си COVID-19 статус. Приложението възнамерява да подобри проследяването на контактите на заразени пациенти.

В края на март руските власти внесоха собствено приложение за проследяване на пациенти, които тестват положително за COVID-19 в Москва. Съобщава се, че приложението изисква достъп до обаждания, местоположение и камера на потребителите, както и до мрежова информация.

Китай също пусна приложение през февруари, което позволява на потребителите да проверяват дали те са в контакт с човек, който е потенциално заразен с COVID-19. Приложението споделя данни за местоположението на потребителите на централизиран сървър, когато техните баркодове се сканират на контролно-пропускателен пункт в центрове за обществен транспорт или в други зони, контролирани от точка за достъп.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене