НАЧАЛО Крипто Крими

Block.one трябва да плати $27,5 милиона в делото за ICO

ЮНИ. 15, 2021 08:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Block.one трябва да плати $27,5 милиона в делото за ICO

Block.one, крипто компанията, която стои зад блокчейна EOSIO, се съгласи да плати 27,5 милиона долара в съдебен иск за своето ICO от 4 милиарда долара за EOS. Когато съдията уреди нещата, Block.one трябва да изплатят пари на ищци, инвестирали в ICO.

Block.one вярва, че този иск е без основание и е изпълнен с множество неточности. Приемането на това споразумение обаче ни позволява да фокусираме повече време и енергия върху управлението на нашия бизнес и доставянето на нови продукти”, се казва в изявление на компанията днес.


Споразумението, внесено за одобрение от съда, приключва съдебен иск, заведен на 3-ти април 2020 г. от инвеститорите Чейс Уилямс и Уилям Джанг. Те заведоха случая от името на всеки, закупил EOS между 26-ти юни 2017 г. и 4-ти юни 2019 г. Споразумението удължава тази дата до 18-ти май 2020 г.


На 18-ти май 2020 г. Crypto Assets Opportunity Fund (CAOF) и инвеститорът Джони Хонг подадоха подобно дело. Съдът обедини делата през август 2020 г. и назначи CAOF за водещ ищец.


CAOF твърди, че Block.one са подвели инвеститорите си, като са продали нерегистрирани ценни книжа и изкуствено са увеличили цената на EOS. Block.one отричат тези твърдения.


След една година в съдилищата CAOF и Block.one решиха да се споразумеят, за да “избегнат разсейването, разходите и рисковете от по-нататъшни съдебни спорове”.


Те информираха Съда, че споразумение е постигнато на 9-ти май, според съдебните протоколи, публикувани на 11-ти юни.


През октомври 2019 г. Block.one уредиха дело за тяхното ICO със SEC за 24 милиона долара, което някои в крипто индустрията сметнаха за твърде ниско.


Въпреки че поставят цена на сетълмента, CAOF и Block.one продължават да не са съгласни относно размера на отговорността, щетите и сумата на парите, която ще бъде възстановена.


Съдът трябва да разгледа потенциални жалби, преди да произнесе своята присъда относно правото на всеки ищец. Съдът също заяви, че инвеститорите, които могат да искат по-малко от 10 долара, няма да получат каквото и да било.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (5)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакер открадна милиони от DeFi платформа

pBTC е версия на опаковани или ‘wrapped’ биткойни в екосистемата pNetwork. Опакованият Биткойн е токен на блокчейн със смарт договори, който е подкрепен от еквивалентно количество биткойни. Създаден е...
СЕП. 22, 2021 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света