НАЧАЛО Крипто Крими

Block.one трябва да плати $27,5 милиона в делото за ICO

юни 15, 2021 8:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Block.one трябва да плати $27,5 милиона в делото за ICO

Block.one, крипто компанията, която стои зад блокчейна EOSIO, се съгласи да плати 27,5 милиона долара в съдебен иск за своето ICO от 4 милиарда долара за EOS. Когато съдията уреди нещата, Block.one трябва да изплатят пари на ищци, инвестирали в ICO.

Block.one вярва, че този иск е без основание и е изпълнен с множество неточности. Приемането на това споразумение обаче ни позволява да фокусираме повече време и енергия върху управлението на нашия бизнес и доставянето на нови продукти”, се казва в изявление на компанията днес.

Споразумението, внесено за одобрение от съда, приключва съдебен иск, заведен на 3-ти април 2020 г. от инвеститорите Чейс Уилямс и Уилям Джанг. Те заведоха случая от името на всеки, закупил EOS между 26-ти юни 2017 г. и 4-ти юни 2019 г. Споразумението удължава тази дата до 18-ти май 2020 г.

На 18-ти май 2020 г. Crypto Assets Opportunity Fund (CAOF) и инвеститорът Джони Хонг подадоха подобно дело. Съдът обедини делата през август 2020 г. и назначи CAOF за водещ ищец.

CAOF твърди, че Block.one са подвели инвеститорите си, като са продали нерегистрирани ценни книжа и изкуствено са увеличили цената на EOS. Block.one отричат тези твърдения.

След една година в съдилищата CAOF и Block.one решиха да се споразумеят, за да “избегнат разсейването, разходите и рисковете от по-нататъшни съдебни спорове”.

Те информираха Съда, че споразумение е постигнато на 9-ти май, според съдебните протоколи, публикувани на 11-ти юни.

През октомври 2019 г. Block.one уредиха дело за тяхното ICO със SEC за 24 милиона долара, което някои в крипто индустрията сметнаха за твърде ниско.

Въпреки че поставят цена на сетълмента, CAOF и Block.one продължават да не са съгласни относно размера на отговорността, щетите и сумата на парите, която ще бъде възстановена.

Съдът трябва да разгледа потенциални жалби, преди да произнесе своята присъда относно правото на всеки ищец. Съдът също заяви, че инвеститорите, които могат да искат по-малко от 10 долара, няма да получат каквото и да било.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене