НАЧАЛО Биткойн

Block на Джак Дорси има за цел да революционизира хардуера за добив на Биткойн

март 9, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Block на Джак Дорси има за цел да революционизира хардуера за добив на Биткойн

Block, Inc. обяви плановете си за евентуално разработване на "майнинг комплект за разработване" (Mining Development Kit, MDK), с който се надява да насърчи иновациите в хардуера за добив на Биткойн.

Това се случва, след като през 2021 г. главният изпълнителен директор на компанията, Джак Дорси съобщи в Twitter, че дружеството обмисля създаването на система за добив на Биткойн, използвайки специален силиций и технология с отворен код.

MDK ще съдържа основни компоненти като хешборд и контролна платка, заедно с фърмуер с отворен код, софтуер и подробна документация.

Наоиз Ъруин, старши продуктов ръководител на хардуера за добив на Block заяви, че MDK има различни случаи на употреба, включително за добив извън мрежата и за добив в домашни условия, както и за оптимизиране на хардуера за добив на BTC.

Досега Block е инвестирала $220 милиона в Биткойн, но се наложи да разкрие, че е изправена пред същия вид загуби от притежаването на актива, както и други публично търгувани компании.

Въпреки това Block вярва, че нейната BTC екосистема може да помогне за справяне с неефективността на настоящата финансова система, особено по отношение на идентичността и доверието.

Block също така вложи $5 милиона за партньорство с Tesla и Blockstream за разработване на изцяло слънчево съоръжение за добив на Биткойн и започна да проектира свои собствени полупроводникови чипове за копаене на флагманската криптовалута.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалутите са на прага на бичи пазар, според Ерик Питърс


Въпреки че хардуерът съставлява по-малко от 1% от общите нетни приходи на Block през 2022 г., компанията навлезе още повече в BTC екосистемата с проекти като Spiral, TBD и портфейли за самостоятелно попечителство.

Въпреки че цената на акциите на Block отбеляза 21% увеличение от началото на годината, инвеститорите изглежда не са напълно убедени в стремежите на компанията относно Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Santiment отправя предупреждение към инвеститорите

Фирма за криптоанализи изрази загриженост за инвеститорите в Биткойн заради големите китови транзакции, които се случиха през последния месец.

април 1, 2023 19:00 1 мин. четене

Устойчив добив на Биткойн: Намаляване на въглеродния отпечатък

Според последните данни добивът на Биткойн е станал по-екологичен от технологиите за електрически превозни средства при определени обстоятелства. Въпреки това добивната индустрия продължава да прави крачки към възобновяемата енергия.

април 1, 2023 12:06 2 мин. четене

САЩ продаде конфискуван Биткойн на стойност $215 милиона

Според съдебно дело от 31 март правителството на САЩ обяви, че на 14 март е продало 9,861,17 BTC за $215.7 милиона.

април 1, 2023 10:15 1 мин. четене

Възходи и падения на Биткойн: Поглед към движението на цените и пазарните тенденции

По време на тазгодишната банкова криза цената на Биткойн се покачи над $25,000 – праг, който не е достиган от юни 2022 г. насам.

април 1, 2023 8:00 8 мин. четене