НАЧАЛО Финтех

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

02.05.2024 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

Въпреки закриването на няколко стартиращи финтех компании с недостатъчен капитал, секторът като цяло демонстрира стабилност, показвайки продължаваща устойчивост и разширяване през първите месеци на годината.

Въпреки големия брой сключени сделки, общата стойност отбеляза спад от $14.1 милиарда през четвъртото тримесечие на 2023 г. до $7.8 милиарда, което показва постоянна предпазливост на инвеститорите на фона на глобална икономическа несигурност като инфлация и геополитическа нестабилност.

Трябва да се отбележи, че транзакциите в сектора на застрохвателните технологии претърпяха забележително увеличение от 61% по отношение на стойността в сравнение с предходното тримесечие, надминавайки други сектори като плащания (+5%) и технологии за капиталови пазари/управление на богатството (+4%).

Крипто проектите обхванаха приблизително 25% от общите кръгове на финансиране през Q1, докато значителни инвестиции бяха насочени и към банкиране и кредитиране, подкрепени от значителни кръгове на финансиране за компании като Monzo ($430 милион), Svatantra ($230 милиона) и SK Finance ($160 милиона).

Дейностите по сливания и придобивания станаха свидетели на 240 сделки, като споразумението Capital One-Discover, оценено на $35.3 милиарда, се откроява като доминираща транзакция, повишавайки общата стойност на сделките както при сливания и придобивания, така и при финансиране до $70 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Европейските финтех компании очакват бум на бизнеса през 2025 година

Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех технологиите е свидетел на възвръщане на оптимизма.

17.05.2024 11:30 2 мин. четене

Новата блокчейн инициатива на Mastercard привлече 5 нови компании

Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и дигиталните активи, демонстрирайки твърд ангажимент да интегрира тези технологии в съществуващите си платежни системи.

16.05.2024 23:00 2 мин. четене

Deutsche Bank влиза в блокчейн партньорство с централната банка на Сингапур

Сътрудничеството на Deutsche Bank с централната банка на Сингапур (MAS) бележи значителна стъпка в изследването на токенизацията на активи, особено на пазарите за финансиране на едро и разрастващата се сфера на децентрализираното финансиране (DeFi).

15.05.2024 1:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.