НАЧАЛО Биткойн

Близо $50 милиона загуба от Биткойн инвестицията на Салвадор

септември 13, 2022 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Близо $50 милиона загуба от Биткойн инвестицията на Салвадор

Портфейлът на единствения в света трейдър-държава наскоро достигна ново дъно, а Найиб Букеле вече е изправен пред нереализирана загуба в размер на $55 милиона след съмнителното представяне на първата криптовалута на пазара през последните няколко месеца.

Според данните на Naiybtracker, портфейлът на Букеле вече е с повече от 50% под средната стойност на позицията в долари, като последната покупка е направена още на 1 юли. Повечето от покупките на президента бяха направени още когато BTC беше близо до или около върха.

Осем големи покупки бяха проследени между септември и декември 2021 г. Средната цена на влизане е била около $55,000 – което изглежда по-високо, отколкото би трябвало да бъде в перспектива. Поредицата от покупки приключи, когато Биткойн (BTC) внезапно се срина до ценовия диапазон от $30,000.

С последната покупка на 80 BTC на цена от около $20,000, Букеле трябва да се надява стойността на флагманската криптовалута да се покачи обратно над $45,000, за да направи Биткойн начинанието на Ел Салвадор отново печелившо.

Къде сбърка президентът на Салвадор?

Избраната от Букеле дългосрочна стратегия на осредняване на инвестициите (DCA) остава един от най-последователните и лесни за използване методи за получаване на експозиция към финансови активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Достигна ли Биткойн дъно? Ето какво мислят анализаторите


За съжаление Букеле инжектира по-голямата част от наличния капитал, когато Биткойн беше на върха на ралито. Самият президент, както и неговите анализатори, не предвидиха потенциалния обрат от 70% въпреки ситуацията на пазара, която видяхме още през 2018 г.

По-правилният начин за използване на стратегията DCA би бил поредица от планирани покупки на Биткойн, при които стойността на всяка транзакция остава същата или малко по-висока от предишната покупка, докато се покрият съществуващите загуби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Очертава се голямо движение за Биткойн (BTC)

Известен трейдър, който точно прогнозира спада от над 50% на Биткойн (BTC) през март, сега предупреждава, че предстоят нови дъна.

септември 30, 2022 14:23 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене