НАЧАЛО Биткойн

Близо $50 милиона загуба от Биткойн инвестицията на Салвадор

13.09.2022 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Близо $50 милиона загуба от Биткойн инвестицията на Салвадор

Портфейлът на единствения в света трейдър-държава наскоро достигна ново дъно, а Найиб Букеле вече е изправен пред нереализирана загуба в размер на $55 милиона след съмнителното представяне на първата криптовалута на пазара през последните няколко месеца.

Според данните на Naiybtracker, портфейлът на Букеле вече е с повече от 50% под средната стойност на позицията в долари, като последната покупка е направена още на 1 юли. Повечето от покупките на президента бяха направени още когато BTC беше близо до или около върха.

Осем големи покупки бяха проследени между септември и декември 2021 г. Средната цена на влизане е била около $55,000 – което изглежда по-високо, отколкото би трябвало да бъде в перспектива. Поредицата от покупки приключи, когато Биткойн (BTC) внезапно се срина до ценовия диапазон от $30,000.

С последната покупка на 80 BTC на цена от около $20,000, Букеле трябва да се надява стойността на флагманската криптовалута да се покачи обратно над $45,000, за да направи Биткойн начинанието на Ел Салвадор отново печелившо.

Къде сбърка президентът на Салвадор?

Избраната от Букеле дългосрочна стратегия на осредняване на инвестициите (DCA) остава един от най-последователните и лесни за използване методи за получаване на експозиция към финансови активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Достигна ли Биткойн дъно? Ето какво мислят анализаторите


За съжаление Букеле инжектира по-голямата част от наличния капитал, когато Биткойн беше на върха на ралито. Самият президент, както и неговите анализатори, не предвидиха потенциалния обрат от 70% въпреки ситуацията на пазара, която видяхме още през 2018 г.

По-правилният начин за използване на стратегията DCA би бил поредица от планирани покупки на Биткойн, при които стойността на всяка транзакция остава същата или малко по-висока от предишната покупка, докато се покрият съществуващите загуби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн адрес прехвърли $1 милиард срещу нищожна такса от под $10

Мащабен трансфер на Биткойн на стойност над един милиард долара наскоро привлече вниманието на пазара поради минималните такси.

20.05.2024 21:41 1 мин. четене

Топ 5 причини защо да очакваме Биткойн да се изстреля до $70,000 тази седмица

Алесандро Отавиани, един от водещите на подкаста Store of Bitcoin, наскоро очерта пет убедителни фактора зад прогнозата си за скок на цената на Биткойн (BTC) до $70,000 тази седмица.

20.05.2024 11:55 2 мин. четене

Биткойн инвеститорите приключиха с тегленето на печалби – какво следва

Известният крипто анализатор Уили Ву предполага, че Биткойн (BTC) е готов да започне нова възходяща тенденция след период на консолидация.

20.05.2024 11:02 1 мин. четене

Крипто кит инвестира над $100 милиона в Биткойн – оптимизма на пазарите се завръща

На фона на неотдавнашната волатилност на Биткойн крипто кит натрупа 1,590 BTC от топ крипто борсата Binance.

20.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.