НАЧАЛО Регулации

Близо 50 държави от цял свят приемат нова данъчна регулаторна рамка до 2027 г.

ноември 10, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Близо 50 държави от цял свят приемат нова данъчна регулаторна рамка до 2027 г.

Общо 48 други държави, сред които влиятелни икономики като САЩ, Обединеното кралство и Австралия, са поели ангажимент да приемат Рамката за отчитане на криптоактиви (CARF) до 2027 г. 

Това важно решение има за цел да подобри данъчната прозрачност на бързо разрастващия се пазар на криптоактиви. Съвместното изявление беше направено в петък, 10 ноември.

Както е подробно описано в официално съобщение на Вътрешния орган за приходите на Сингапур (IRAS), CARF, представена на международно ниво през юни 2023 г., се основава на стандартите, определени от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Произтичаща от мандат на Г-20 от април 2021 г., рамката задължава отчитането на транзакциите с криптовалути и дигитални активи, независимо дали се извършват чрез посредници или доставчици на услуги.

В съвместно изявление 48-те юрисдикции подчертаха значението на широкото, последователно и своевременно прилагане на CARF. Ангажиментът е продиктуван от общата цел за укрепване на спазването на данъчното законодателство и борбата с укриването на данъци. 

Участващите държави отправиха покана към други юрисдикции да се присъединят към тази колективна инициатива, целяща създаването на глобална система за автоматичен обмен на информация, която да не оставя място за укриване на данъци. Тази всеобхватна покана подчертава характера на инициативата и подчертава необходимостта от единна позиция срещу укриването на данъци.

IRAS изтъкна ангажимента на Сингапур към международните стандарти за данъчна прозрачност и принадлежността му към Глобалния форум за прозрачност и обмен на информация за данъчни цели. С одобряването на съвместното изявление на CARF Сингапур цели да засили позицията си на надежден и отговорен финансов център. IRAS също така се ангажира да си сътрудничи със заинтересованите страни от сектора, за да предостави насоки за прилагането на CARF в Сингапур.

Въпреки че CARF печели глобално внимание, той не е единственият протокол, насочен към криптодоходите. Освен това през октомври Съветът на Европейския съюз официално прие осмата итерация на Директивата за административно сътрудничество (DAC8) – правило за отчитане на крипто данъци. Този многостранен подход на международната сцена набляга на координираните усилия за създаване на всеобхватни рамки за управление и отчитане на транзакции, свързани с крипто.

Списък на всички държави може да видите тук.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Турция затяга крипто регулациите догодина – борсите са основен фокус

Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква да бъдат представени през 2024 г. Този ход идва, тъй като правителството се стреми да регулира процъфтяващата крипто индустрия на фона на нарастващата инфлация.

ноември 16, 2023 10:00 2 мин. четене

CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023 г. ще бъде забележителна в областта на правоприлагането в крипто сектора, както разкри председателят Ростин Бехнам. 

ноември 11, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.