Home

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

13.06.2024 13:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

Признава се съществуващият проблем с блокчейн престъпленията, които са не само постоянни, но и агресивни по характер, въпреки въведените строги мерки за сигурност.

Има три основни вида инциденти:

  • Нарушения на сигурността: 220
  • DeFi хакове: 345
  • Понци схеми: 220 инцидента

Най-големият регистриран случай е Понци схемата PlusToken от 2019 г. довела до загуба в размер на $2.9 милиарда. Увеличаването на крипто престъпленията продължава, което направи 2023 г. рекордна с най-голям брой кражби – 286 с обща загуба от над $2.3 милиарда.

Технологичните подобрения и по-добрите процедури за наблюдение и докладване все още не са достатъчно силни, за да спрат разрастването на незаконните блокчейн дейности“, се спомена в доклада, като същевременно се посочва и нарастващият брой киберпрестъпници.

Етериум може би е най-популярната криптовалута за хакерите, като към 2020г. има 131 случая с обща загуба от около $1.3 милиарда. Binance Smart Chain (BSC) е била обект на общо 100 атаки, които са довели до загубата на над $186 милиона.

Макар че докладът включва данни само до март 2024 г., наскоро бе хакната DMM Bitcoin, японска крипто борса и бяха откраднати над $300 милиона. Във връзка с това събитие DMM Bitcoin обяви плановете си да събере необходимия капитал, за да компенсира всички засегнати потребители.

Фактът, че се извършват толкова много незаконни финансови дейности, свързани с криптовалути, ясно показа, че трябва бързо да бъдат въведени сигурни регулаторни актове. Въпреки най-новите научни разработки, постоянно променящият се и нецентрализиран характер на блокчейн компонентите се сблъсква с непрекъснати пречки при защитата на дигиталните активи.

Въпреки това в спектъра на криптовалутите се наблюдава непрекъсната промяна, което налага предприемачите да са наясно с най-важните проблеми, свързани със сектора, и да намерят подходящи средства за защита. Те също така трябва да отговарят на изискванията на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Съоснователят на Debt Box беше отвлечен в Дубай, откраднати са $400 милиона

В неотдавнашно шокиращо развитие на събитията беше съобщено, че Джейсън Андерсън, съосновател на компанията за криптовалути Debt Box, е бил отвлечен и са били откраднати над $400 милиона.

24.07.2024 16:30 2мин. четене

Етериум тръст фонд измами инвеститори с $2 милиона

Светът на криптовалутите е изправен пред нова криза с рязко увеличаване на престъпните дейности. Неотдавна индийската крипто борса WazirX бе хакната, което доведе до загуба на $230 милиона.

24.07.2024 8:30 1мин. четене

Хакери експлоатират фалшиви връзки към Zoom, за да крадат криптовалути

Крипто измамниците стартираха нова фишинг атака, при която използват фалшиви връзки към Zoom, за да инсталират зловреден софтуер на компютрите на жертвите.

23.07.2024 15:01 1мин. четене

Брокер на FTX е осъден да върне милиони след злоупотреба със средства

Брокер на FTX с опит в делата на Mt Gox, Celsius и Voyager Digital е задължен да върне $1.9 милиона, след като е използвал присвоените средства за лична изгода и крипто инвестиции.

23.07.2024 8:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.