НАЧАЛО Биткойн

BlackRock индиректно купуват Биткойн

август 17, 2020 10:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlackRock индиректно купуват Биткойн

Миналата седмица, Биткойн (BTC) биковете и крипто инвеститорите бяха развълнувани от новината, че MicroStrategy, компания, регистрирана в Nasdaq за бизнес разузнаване, на стойност $1,2 милиарда, официално прие Биткойн като свой основен резервен актив, като закупи 21 454 BTC ($250 милиона).

Това накара мнозинството от най-добрите крипто анализатори и индустриални хора да публикуват убер-бичи изявления в Twitter и за мнозина това потвърдиха убеждението им, че Биткойн е в ранните етапи на бичи пазар.

Въпреки че тази новина е вълнуваща и силен знак, че институционалното възприемане на криптовалутата продължава да се случва, има още по-добри новини. BlackRock, инвестиционният гигант на стойност $89 милиарда, е най-големият акционер в MicroStrategy.

Според данни на CNN Business, BlackRock Fund Advisors притежават 15,24% дял в MicroStrategy. Това означава, че скорошната покупка на MicroStrategy дава непряка експозиция на BlackRock към Биткойн.

MicroStrategy прогнозират отслабване на долара

В официално изявление MicroStrategy заявиха, че приемат Биткойн като “основен резервен актив.” и главният изпълнителен директор Майкъл Дж. Сейлър призна, че Биткойн потенциално може да превъзхожда фиатните пари.

Сейлър каза:

От създаването си преди десетилетие Биткойн се превърна в значително допълнение към световната финансова система с характеристики, които са полезни както за хората, така и за институциите. MicroStrategy призна Биткойн като легитимен инвестиционен актив, който може да бъде по-добър от паричните средства […..]

Покупката става още по-интересна, като се имат предвид предишните коментари, които стратезите на Saylor и BlackRock направиха за Биткойн.

По време на разговор от февруари 2018 г. със CNBC, главният инвестиционен стратег на BlackRock, Ричард Търнил, заяви:

Ние виждаме, че криптовалутите потенциално ще се използват по-широко в бъдеще, когато пазарите ‘узреят’. Но засега смятаме, че те трябва да се разглеждат само от онези, които могат да понесат потенциално пълни загуби.

По това време, Търнил изложи някои фактори, които биха могли да помогнат за закупуването на Биткойн в дългосрочен план. Той също така подчерта, че глобалната регулаторна рамка за това пространство може потенциално да подпомогне растежа на криптовалутите.

Оттогава, Работната група за финансови действия (FATF) в рамките на Г7 създаде единна регулаторна рамка за крипто. Повечето големи страни от Азия, Европа и САЩ също приеха по-ясни политики по отношение на криптовалутите.

Сейлър, който миналата седмица изрази оптимизма си относно дългосрочната траектория на Биткойн, имаше още по-критична перспектива през 2013 г., когато каза:

Дните на Биткойн са преброени. Изглежда само въпрос на време, преди да преживее същата съдба като онлайн хазарта.

Възприятията за Биткойн се променят

Компании, които преди отхвърляха Биткойн, сега започват да се насочват към сферата на криптовалутите. JPMorgan, например, предполагаемо са приели Биткойн борсите Coinbase и Gemini като клиенти през май.

Чанпен Джао, главният изпълнителен директор на Binance, заяви:

Умната публично регистрирана компания купува Биткойн на стойност 250 000 000 долара като сигурен актив. Стимулни пари, преминаващи от Уолстрийт в Биткойн. Пред или зад тях сте вие?

Тази изместваща се тенденция в индустрията за криптовалути подчертава нарастващата зрялост на Биткойн и неговия растеж като запас от стойност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Централизацията на Биткойн майнинга през годините

През последните години се наблюдава постепенна, но постоянна тенденция все по-малко пулове за добив на Биткойн (BTC) да доминират в по-голямата част от световната мрежа и да откриват блокове.

септември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Биткойн или фиат: Кое е по-добре за Индия на фона на спадащата рупия

Индийската рупия (INR) преживя труден месец, като отбеляза забележимо поевтиняване на валутния пазар въпреки последните тенденции на дезинфлация на цените в страната.

септември 24, 2023 15:00 2 мин. четене

Уолстрийт в готовност да налеят свеж капитал в крипто пространството

Основателят на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи очерта потенциален катализатор, който може да окаже положително въздействие върху Биткойн (BTC) и други криптовалути.

септември 24, 2023 13:00 2 мин. четене

Държава от Централна Америка използва Биткойн за президентските избори

В резултат на базовата технология на Биткойн по време на общите избори в Гватемала през 2023 г. се появи забележителен случай. 

септември 24, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.