НАЧАЛО Други

Бившият директор на Binance стартира нов крипто проект

19.03.2024 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бившият директор на Binance стартира нов крипто проект

Основателят и бивш главен изпълнителен директор на Binance Чанпен "CZ" Джао наскоро намекна за предстоящ проект, без да разкрива много подробности, освен че ще има образователна насоченост.

Забележително е, че този проект няма да включва нови токени, както потвърди самият CZ, разсейвайки всякакви спекулации в крипто общността.

Подробностите относно естеството на проекта остават оскъдни, но той обещава да предоставя образователни ресурси. Очаква се повече информация да бъде разкрита скоро, както посочи Джао.

Това съобщение съвпада със значителен етап за Binance, тъй като към 18 март активите ѝ под попечителство надхвърлиха $100 милиарда, отбелязвайки значително увеличение спрямо $40 милиарда през предходната година.

Въпреки това, на фона на тези събития, Джао в момента е въвлечен в съдебно производство в Съединените щати за обвинения, свързани с нарушаване на Закона за банковата тайна.

Вследствие на това той се оттегли от поста си на главен изпълнителен директор на Binance.

Въпреки опитите да се променят условията за освобождаване под гаранция, за да се позволи пътуване до Обединените арабски емирства, Джао продължава да има забрана да напуска САЩ в очакване на присъдата.

Строгите мерки на Министерството на правосъдието подчертават сериозността на ситуацията. Сега Джао трябва да предаде паспортите си и документите си за пътуване на назначен от съда попечител, като пътуванията в рамките на САЩ са разрешени само под наблюдение. Въпреки тези предизвикателства, обявяването на новия проект предполага, че Джао използва времето си продуктивно по време на съдебното производство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Зарязването на долара – основната тема на предстоящата среща в Русия

Според неотдавнашно изявление на дипломат акцентът на срещата на върха на БРИКС през 2024 г. ще бъде поставен главно върху програмата за дедоларизация.

24.04.2024 12:00 2 мин. четене

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.