НАЧАЛО Други

Бившият ръководител на Mt. Gox пуска стартъп, разработващ операционна система

юни 6, 2019 11:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бившият ръководител на Mt. Gox пуска стартъп, разработващ операционна система

Марк Карпелес - бившият главен изпълнителен директор на бившата биткойн борса Mt. Gox - разкри, че ще бъде главен технологичен директор на нова блокчейн фирма, която е регистрирана в Япония.

В изявление на Клуба на чуждестранните кореспонденти в Япония, Карпелес обяви намерението си да превърне страната в световен лидер в блокчейн сферата, като поеме новата си роля като технически директор на базираната в Токио, Tristan Technologies Co.

Според съобщенията, Tristan Technologies планира да разработи нова, сигурна операционна система, задвижвана от блокчейн, която ще бъде значително по-бърза от другите системи, които се използват в момента.

Карпелес заяви:

Любовта ми към Япония не се е променила. Това е страна, която е била инженерна суперсила по отношение на своите персонални компютри, но в момента, с наличието на облачното пространство например, САЩ тотално доминира. Аз все още вярвам в потенциала на Япония и бих искал да го развивам.

Kaрпелес се мести в Япония през 2009 година, придобивайки Биткойн борсата Mt. Gox през 2011 година.

След хака на борсата и последвалият срив в началото на 2014, той, бе арестуван през 2015. Инцидентът, който много бързо се разпространи в медийното пространство, доведе до загубата на 850 000 BTC, оценени по онова време на приблизително $460 милиона.

Карпелес определя новото си начинание с Tristan като “старт от нулата” и потвърди вярата си в потенциала на блокчейн за иновации в безналичните плащания, облачните решения и създаването на нова област за интелигентните договори.

Въпреки това, на въпроса дали самият той притежава криптовалути, отговаря лаконично, че те носят високи рискове.

Както беше съобщено през декември, Карпелес не се призна за виновен по обвиненията на прокурорите за предполагаемо присвояване на 340 милиона йени (около $3 милиона) от Mt.Gox и манипулиране на счетоводните книги на борсата, с цел да надуе паричния баланс.

През март той беше оправдан по обвинения в присвояване, но е признат за виновен в манипулирането на финансови отчети. По-конкретно, той беше обвинен, че е съчетал личните си финанси с тези на борсата, за да прикрие загубите на платформата от хакери.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Бъдещ ценови потенциал на XRP

Едно от последните постижения в тази област е Google Bard, който вече се използва за генериране на прогнози за движението на цените на различни криптовалути.

юни 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Банката на Брикс емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана

Новата банка за развитие (NDB), създадена от страните от БРИКС, успешно емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана ($1.2 милиарда) на китайския междубанков пазар на облигации.

юни 1, 2023 6:00 2 мин. четене

Binance предполагаемо в процес на съкращения

Множество източници са потвърдили пред WuBlockchain, че една от най-големите крипто борси в света, Binance, е започнала съкращения на персонала, въпреки че точният процент на съкращенията остава неясен.

май 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Рестриктивните правила за криптовалутите в САЩ са в полза на Китай според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг предупреди за потенциалните последици от рестриктивните политики за криптовалутите в САЩ, предполагайки, че държави като Китай в крайна сметка биха могли да получат предимство.

май 31, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.