НАЧАЛО Други

Бившият ръководител на Mt. Gox пуска стартъп, разработващ операционна система

ЮНИ. 6, 2019 11:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бившият ръководител на Mt. Gox пуска стартъп, разработващ операционна система

Марк Карпелес - бившият главен изпълнителен директор на бившата биткойн борса Mt. Gox - разкри, че ще бъде главен технологичен директор на нова блокчейн фирма, която е регистрирана в Япония.


В изявление на Клуба на чуждестранните кореспонденти в Япония, Карпелес обяви намерението си да превърне страната в световен лидер в блокчейн сферата, като поеме новата си роля като технически директор на базираната в Токио, Tristan Technologies Co.

Според съобщенията, Tristan Technologies планира да разработи нова, сигурна операционна система, задвижвана от блокчейн, която ще бъде значително по-бърза от другите системи, които се използват в момента.

Карпелес заяви:

Любовта ми към Япония не се е променила. Това е страна, която е била инженерна суперсила по отношение на своите персонални компютри, но в момента, с наличието на облачното пространство например, САЩ тотално доминира. Аз все още вярвам в потенциала на Япония и бих искал да го развивам.

Kaрпелес се мести в Япония през 2009 година, придобивайки Биткойн борсата Mt. Gox през 2011 година.

След хака на борсата и последвалият срив в началото на 2014, той, бе арестуван през 2015. Инцидентът, който много бързо се разпространи в медийното пространство, доведе до загубата на 850 000 BTC, оценени по онова време на приблизително $460 милиона.

Карпелес определя новото си начинание с Tristan като "старт от нулата" и потвърди вярата си в потенциала на блокчейн за иновации в безналичните плащания, облачните решения и създаването на нова област за интелигентните договори.


Въпреки това, на въпроса дали самият той притежава криптовалути, отговаря лаконично, че те носят високи рискове.


Както беше съобщено през декември, Карпелес не се призна за виновен по обвиненията на прокурорите за предполагаемо присвояване на 340 милиона йени (около $3 милиона) от Mt.Gox и манипулиране на счетоводните книги на борсата, с цел да надуе паричния баланс.

През март той беше оправдан по обвинения в присвояване, но е признат за виновен в манипулирането на финансови отчети. По-конкретно, той беше обвинен, че е съчетал личните си финанси с тези на борсата, за да прикрие загубите на платформата от хакери.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

YouTube обмислят добавянето на функционалност за NFT

В годишно писмо до създателите, изпратено във вторник, Уоджиски каза, че YouTube вижда Web3 като източник на вдъхновение за нови начини за подобряване на платформата.NFT идват в YouTubeYouTube се прис...
ЯНУ. 26, 2022 19:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

Според Reuters, американският филиал на FTX приключи кръг за финансиране от $400 милиона в сряда, воден от SoftBank Group Corp, Temasek Holdings, Paradigm и Multicoin Capital.Американският президент н...
ЯНУ. 26, 2022 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света