НАЧАЛО Други

Бившият ръководител на Mt. Gox пуска стартъп, разработващ операционна система

ЮНИ. 6, 2019 11:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бившият ръководител на Mt. Gox пуска стартъп, разработващ операционна система

Марк Карпелес - бившият главен изпълнителен директор на бившата биткойн борса Mt. Gox - разкри, че ще бъде главен технологичен директор на нова блокчейн фирма, която е регистрирана в Япония.


В изявление на Клуба на чуждестранните кореспонденти в Япония, Карпелес обяви намерението си да превърне страната в световен лидер в блокчейн сферата, като поеме новата си роля като технически директор на базираната в Токио, Tristan Technologies Co.

Според съобщенията, Tristan Technologies планира да разработи нова, сигурна операционна система, задвижвана от блокчейн, която ще бъде значително по-бърза от другите системи, които се използват в момента.

Карпелес заяви:

Любовта ми към Япония не се е променила. Това е страна, която е била инженерна суперсила по отношение на своите персонални компютри, но в момента, с наличието на облачното пространство например, САЩ тотално доминира. Аз все още вярвам в потенциала на Япония и бих искал да го развивам.

Kaрпелес се мести в Япония през 2009 година, придобивайки Биткойн борсата Mt. Gox през 2011 година.

След хака на борсата и последвалият срив в началото на 2014, той, бе арестуван през 2015. Инцидентът, който много бързо се разпространи в медийното пространство, доведе до загубата на 850 000 BTC, оценени по онова време на приблизително $460 милиона.

Карпелес определя новото си начинание с Tristan като "старт от нулата" и потвърди вярата си в потенциала на блокчейн за иновации в безналичните плащания, облачните решения и създаването на нова област за интелигентните договори.


Въпреки това, на въпроса дали самият той притежава криптовалути, отговаря лаконично, че те носят високи рискове.


Както беше съобщено през декември, Карпелес не се призна за виновен по обвиненията на прокурорите за предполагаемо присвояване на 340 милиона йени (около $3 милиона) от Mt.Gox и манипулиране на счетоводните книги на борсата, с цел да надуе паричния баланс.

През март той беше оправдан по обвинения в присвояване, но е признат за виновен в манипулирането на финансови отчети. По-конкретно, той беше обвинен, че е съчетал личните си финанси с тези на борсата, за да прикрие загубите на платформата от хакери.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Какво правят китовете, за да трупат приходи дори по време на висока волатилност?

Тъй като тези потребители имат повече ликвидност за разпространение, те са по-нетърпеливи да се възползват от yield-farming с нисък риск. Тези опции обаче са достъпни за всеки, независимо колко крипто...
МАЙ. 16, 2022 20:43 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Square Enix обмисля сериозни инвестиции в Web3 пространството

Square Enix (SE) е японски разработчик на игри с $3 милиарда активи под управление, според последния отчет за приходите на компанията. Фирмата притежава Final Fantasy и продаде франчайза на Tomb Raide...
МАЙ. 16, 2022 06:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Galaxy Digital очакват $300 милиона в загуби през второто тримесечие

Всеобхватният доход на една компания обикновено е сума от нейния нетен доход и печалбите или загубите, които все още не са реализирани. Тази скорошна новина изглежда е предупредителен знак за инвестит...
МАЙ. 15, 2022 12:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Акциите на Robinhood скочиха с 30% след придобиването на дял от основателя на FTX

Новината беше добре приета от пазара, като цената на акциите на Robinhood (HOOD) първоначално се повиши с над 30%. Към момента на публикуване цената се установи до 24% печалба.Според зявление до Комис...
МАЙ. 13, 2022 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света