НАЧАЛО Други

Бивш финансов министър на Великобритания се присъединява към Coinbase

01.02.2024 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш финансов министър на Великобритания се присъединява към Coinbase

В стратегически ход, насочен към засилване на регулаторното й влияние, Coinbase, известна борса за криптовалути, назначи бившия британски министър на финансите Джордж Озбърн за глобален съветник.

Богатият опит на Озбърн в областта на икономическата политика и неговият мандат като канцлер на хазната от 2010 до 2016 г. внасят ценни идеи в глобалния консултативен съвет на компанията.

Фариар Ширзад, главен директор по политиките на Coinbase, изрази вълнението си от включването на Озбърн, като подчерта желанието на компанията да си сътрудничи с него в ключов за борсата период както в Обединеното кралство, така и в световен мащаб.

В ролята си на съветник Осбърн ще улеснява връзките между Coinbase и ключови политически фигури и регулатори, като се застъпва за регулации, подкрепящи иновациите в криптовалутите и растежа на индустрията.

Озбърн се присъединява към забележителна група от съветници, включваща бившия министър на отбраната на САЩ Марк Еспър и сенатора Патрик Тумей (R-PA), предоставящи стратегически насоки за глобалната експанзия на крипто борсата.

Глобалното присъствие на Coinbase се разшири значително, като получи лицензи във Франция, Испания, Сингапур и Бермудските острови. Това стратегическо разширяване позиционира компанията да предоставя услуги на нови пазари, обслужвайки по-широка клиентска база. Регулаторните предизвикателства обаче продължават да съществуват в САЩ, където Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) обвини Coinbase в нарушаване на законите за ценните книжа.

Като твърди, че е невинна, Coinbase активно се занимава с тези обвинения. В отговор на регулаторния натиск в САЩ главният изпълнителен директор Брайън Армстронг изрази готовност да премести операциите на компанията в чужбина.

По време на мандата си като канцлер на хазната Озбърн прилагаше политики на строги икономии за намаляване на бюджетния дефицит, демонстрирайки своята отдаденост на фискалната отговорност. Последвалите му роли като главен редактор на вестник Evening Standard и партньор в бутиковата инвестиционна банка Robey Warshaw LLP допълнително подчертават разнообразния му опит.

На конференцията Innovate Finance Global Summit в Лондон Армстронг подчерта ангажимента да инвестира повече в чужбина, включително възможността да се премести от САЩ в Обединеното кралство или друга юрисдикция с по-благоприятна регулаторна среда за крипто компаниите. Въпреки предизвикателствата от регулаторния контрол в САЩ, Coinbase остава фокусирана върху стимулирането на иновациите и оформянето на бъдещето на криптовалутната индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.