НАЧАЛО Други

Ето кои са основните препятствия пред токенизацията на традиционните активи

01.02.2024 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои са основните препятствия пред токенизацията на традиционните активи

Няколко съществени предизвикателства възпрепятстват практическото прилагане на токенизацията на активи, както подчерта главният изпълнителен директор на световния гигант за управление на инвестиции VanEck в неотдавнашно интервю с Раул Пал.

Според Ян ван Ек ликвидността се очертава като основна пречка в процеса на токенизация. Въпреки че теоретично всеки актив може да бъде токенизиран, наличието на купувачи и продавачи е от съществено значение за функционирането на пазара.

Ван Ек подчерта значението на маркет мейкърите, които улесняват търговията, и твърди, че само създаването на токенизирани активи не е достатъчно; трябва да се обърне внимание на създаването на стабилна пазарна структура, поддържаща ликвидността.

Друга съществена пречка пред токенизацията в реалния свят, посочена от Ван Ек, е определянето на подходящи пазари, без да се сблъскваме с регулаторни усложнения.

Ван Ек изрази скептицизъм по отношение на осъществяването на това начинание в Съединените щати поради регулаторни предизвикателства.

Вместо това той вижда Европа като обещаващ регион за подобни начинания, позовавайки се на нейния значителен пазар на дребно и регулаторна рамка, благоприятстваща крипто инвестициите и търговията.

Струва си да се отбележи, че гледната точка на Ван Ек за тези предизвикателства идва в контекста на участието му във VanEck, която наскоро получи одобрение от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) за стартиране на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

Сривът на FTX остави криптовалутната общност неспокойна, като промени облика на пазара за години напред.

22.02.2024 11:00 1 мин. четене

БРИКС: Поредната държава готова да се присъедини към съюза през 2024 година

След съобщението за разширяване, направено по време на годишната среща на върха през 2023 г., международната общност наблюдава отблизо потенциалните нови членове на алианса БРИКС.

22.02.2024 9:00 2 мин. четене

Доларът доминира, но движението срещу валутата не може да се спре

Огромното значение на щатския долар в световните парични и икономически рамки след края на Втората световна война е безспорно.

22.02.2024 7:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.