НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

20.05.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

По данни през изминалата седмица са извършени само 60,193 транзакции с BTC на стойност над $100,000, което е най-ниският брой от последната седмица на 2023 г. насам.

Освен това броят на Биткойн китовете, притежаващи повече от 100 токена, е намалял с 0.48% през последните два месеца, което свидетелства за възможно увеличаване на дейностите по прибиране на печалби сред тези инвеститори.

След като достигна исторически връх от $73,750, цената на BTC се понижи, образувайки низходящ триъгълник с поредица от по-ниски върхове.

Въпреки че BTC проби над горната тренд линия на този триъгълник през април, когато надхвърли границата от $70,000, през последните три месеца тя се търгуваше предимно в рамките на този модел.

Този спад в цената може да обясни защо китовете на BTC намалиха обемите на транзакциите си през последните седмици. Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на ниво от $67,111, позиционирано точно над горната тренд линия на триъгълника.

Когато цената на даден актив пробие над върха на низходящ триъгълник, това обикновено се разглежда като бичи сигнал, показващ потенциална промяна в пазарните нагласи, тъй като натискът за покупка се увеличава, за да надделее над натиска за продажба.

В подкрепа на тази промяна в настроенията, претеглените настроения на BTC станаха положителни, като достигнаха резултат от 0.99.

Тази промяна в тенденцията може да се дължи на факта, че дневните трейдъри все още реализират печалби въпреки неотдавнашната ценова борба на BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.