НАЧАЛО Други

BitMEX спира услугите си за руснаци в Европейския съюз

юли 6, 2022 10:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BitMEX спира услугите си за руснаци в Европейския съюз

BitMEX ще спре да предлага услугите си на руски граждани или жители, работещи в ЕС, съобщи борсата на някои от потребителите си вчера.

Този ход е опит на борсата да остане в съответствие с ограничителните мерки на ЕС.

Според имейл, изпратен вчера от криптоборсата до някои от нейните потребители, от 11 юли BitMEX вече няма да предлага услугите си на руски граждани или жители, които в момента се намират в Европейския съюз. Тези потребители няма да могат да влязат в профилите си или да използват платформата по какъвто и да е начин.

Ограниченията няма да бъдат прилагани срещу руски граждани или жители, които са и жители на ЕС или Швейцария, или срещу двойни граждани. В имейла тези потребители се насърчават да предоставят допълнителна информация, за да продължат да имат достъп до услугите на BitMEX.

Руснаците, които се намират в ЕС и търгуват от името на други юридически лица, бяха включени в ограниченията, както и установените в Русия субекти, чиито търговци имат достъп до BitMEX от ЕС.

Руските потребители, които имат достъп до борсата от Русия, не бяха споменати в изявлението и вероятно няма да бъдат засегнати от промените.

BitMEX заяви, че компанията актуализира политиката си за ограничените юрисдикции, за да остане в съответствие с различните ограничителни мерки на ЕС. Тя твърди, че имейлът е бил изпратен само до „малка група потенциално засегнати потребители„.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн милионерите могат да се сдобият с безлимитна крипто карта в ОАЕ

Европейският съюз и Съединените щати отговориха на нахлуването на Русия в Украйна с жестоки икономически санкции, включително забрана на страната да участва в банковата система SWIFT. През април беше забранено и предоставянето на „услуги, свързани с високостойности криптоактиви“ на Русия, за да се затворят „потенциалните пропуски“ в предишните санкции.

BitMEX не е единствена, която следва разпоредбите на ЕС. Водещата борса за криптовалути Binance вече сериозно ограничи услугите си за руските потребители, които сега могат само да изтеглят средствата си от борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене