НАЧАЛО Други

Bitmain готвят IPO според Блумбърг

юни 8, 2018 9:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bitmain готвят IPO според Блумбърг

Bitmain обмисля да стане публично дружество.

Блумбърг съобщава, че китайската компания, водена от Jihan Wu, готви стартирането на първоначално публично предлагане (IPO). За тази цел главният изпълнителен директор на Bitmain започна да провежда повече обществени интервюта.

Той каза, че компанията е събрала 2,5 милиарда долара през миналата година. Това е малко по-ниско от предсказаните от анализаторите стойности, но въпреки това е доста впечатляваща сума.

Според други оценки компанията контролира около 80% от на ASIC копачки. Тези устройства са специализирани за различните валути(алгоритми). В резултат на това, те бързо заменят другите машини за копаене, които не са специализирани. Wu каза, че смята, че Bitmain струва 12 милиарда долара. Други оценяват компанията на около 8,8 милиарда долара. Независимо от тези оценки, Bitmain несъмнено е една от най-ценните компании в крипто-екосистемата. Bitmain постепенно разширява своята дейност отвъд ASIC копачките. Компанията използва своя опит в разработването на ASIC чипове, за да навлезе в индустрията на изкуствен интелект (AI) в Китай.

Ориентирането към AI е повече от просто хеджиране срещу спада в интереса в пазара на криптовалути. За разлика от крипто-копаенето, това е и индустрия с изрично одобрение от правителството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене