НАЧАЛО Други

Bitmain готвят IPO според Блумбърг

юни 8, 2018 9:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bitmain готвят IPO според Блумбърг

Bitmain обмисля да стане публично дружество.

Блумбърг съобщава, че китайската компания, водена от Jihan Wu, готви стартирането на първоначално публично предлагане (IPO). За тази цел главният изпълнителен директор на Bitmain започна да провежда повече обществени интервюта.

Той каза, че компанията е събрала 2,5 милиарда долара през миналата година. Това е малко по-ниско от предсказаните от анализаторите стойности, но въпреки това е доста впечатляваща сума.

Според други оценки компанията контролира около 80% от на ASIC копачки. Тези устройства са специализирани за различните валути(алгоритми). В резултат на това, те бързо заменят другите машини за копаене, които не са специализирани. Wu каза, че смята, че Bitmain струва 12 милиарда долара. Други оценяват компанията на около 8,8 милиарда долара. Независимо от тези оценки, Bitmain несъмнено е една от най-ценните компании в крипто-екосистемата. Bitmain постепенно разширява своята дейност отвъд ASIC копачките. Компанията използва своя опит в разработването на ASIC чипове, за да навлезе в индустрията на изкуствен интелект (AI) в Китай.

Ориентирането към AI е повече от просто хеджиране срещу спада в интереса в пазара на криптовалути. За разлика от крипто-копаенето, това е и индустрия с изрично одобрение от правителството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене