НАЧАЛО Други

Биткойн и Акции: Каква е корелацията?

декември 4, 2018 13:09 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и Акции: Каква е корелацията?

Дори когато Биткойн цената се движи надолу, пазарите на акции са с бичи тренд.

S & P 500 осигури на инвеститорите възвращаемост от близо 4% от началото на тази година. Биткойн, от друга страна, е загубил приблизително 51,5% от стойността си за същия период от време. При по-обстоен преглед може да се намери корелация между двете движения.

Макар че те са различни класове активи, започна да се наблюдава корелация между движението на цените за по-широките капиталови пазари и биткойн, след като криптовалутата избухна в популярност миналата година.

По същия начин, Биткойн и криптовалутите достигнаха дъба през февруари и март. Привидната причина за това е апетитът за риск на инвеститорите, който се прехвърля между класовете активи, за да се избегнат загубите.

Според анализатори от Morgan Stanley, корелацията между двата класа активи през декември миналата година е била 0,4. (Корелация от 1 предполага синхронизиране на ценовото движение). Друга научноизследователска фирма, Datatrek, направи подобни заключения. „Тъй като инвеститорите имат само един мозък за обработка на риска, те ще вземат подобни решения за криптовалутите и акциите, когато видят колебанията на цените в [акции]“, пишат анализатори от фирмата.

От май обаче, корелацията отслабва и впоследствие изчезна напълно. „Биткойн привлече огромно количество спекулативен капитал от рано и капиталът се изчерпва.“ Това каза каза Борис Шлосберг, управляващ директор на FX Strategy в BK Asset Management, на CNBC.


Спад на цената на Биткойн под $ 5,000 ще разграничи HODLърите (или тези, които вярват във философските основи на криптовалутите) от инвеститори и търговци (или тези, които търсят бърза печалба), казва той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене