НАЧАЛО Други

Биткойн и блокчейн са възможност „веднъж на 10 години“

юни 22, 2018 14:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и блокчейн са възможност „веднъж на 10 години“

Говорейки на 9-ия Годишен Стратегически форум в Сеул, Bang Joon-hyuk, председател на Netmarble Games, предсказа, че блокчейн ще се вмъкне във всеки бизнес сектор на планетата.

Председателят сравнява разгръщането на блокчейн технология с приемането на интернет. „Интернет не беше балон“, каза той в сряда в отговор на въпрос на студент от публиката относно бъдещето на блокчейн. „Интернет направи всички индустрии удобни.“

Той също така отбеляза, че възприемането на Биткойн , първият широкообхватен случай на блокчейн технология, като балон е лично. „Това не е балон, защото има хора, които са инвестирали в бизнеса“, каза той. „Това е балон за онези, които не знаят, а възможност за онези, които знаят.“ Той очаква,че блокчейн ще бъде приет от всички индустрии заради „обективността, надеждността и сигурността“.

Отразявайки по-ранните си инвестиции, Bang Joon-hyuk призна, че компютърът е революционен и че той трябваше да влезе на пазара много по-рано от него.

„Изглежда, че това време идва веднъж на всеки 10 години“, каза той за трансформативните технологии, „комбинацията на компютър и интернет и после на мобилният и смартфонът“.


„Сега очакваме блокчейн“, каза той. „В миналото трябваше да изчакаме поне 10 години, преди да чакаме нова възможност, но сега не е така“.


Представители на блокчейн се появяват от всички ъгли и отрасли. Технологията се движи от тестовите пилоти до изпълнението. От логистиката на веригата за доставки до правителствените документи до недвижимите имоти и музиката, блокчейн се използва за записване на транзакции и за сигурно съхранение на данни. Според проучване на лидера в индустрията Gartner добавената стойност на блокчейн икономика ще достигне до $ 3.1 трилиона до 2030 г.

Netmarble Games спечели 900 млн. Долара печалба през 2015 г. Компанията създаде игри като Marvel: Future Fight (2015), Disney Magical Dice (2016) и Star Wars: Force Arena (2017).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене