НАЧАЛО Други

Биткойн и блокчейн са възможност „веднъж на 10 години“

юни 22, 2018 14:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и блокчейн са възможност „веднъж на 10 години“

Говорейки на 9-ия Годишен Стратегически форум в Сеул, Bang Joon-hyuk, председател на Netmarble Games, предсказа, че блокчейн ще се вмъкне във всеки бизнес сектор на планетата.

Председателят сравнява разгръщането на блокчейн технология с приемането на интернет. „Интернет не беше балон“, каза той в сряда в отговор на въпрос на студент от публиката относно бъдещето на блокчейн. „Интернет направи всички индустрии удобни.“

Той също така отбеляза, че възприемането на Биткойн , първият широкообхватен случай на блокчейн технология, като балон е лично. „Това не е балон, защото има хора, които са инвестирали в бизнеса“, каза той. „Това е балон за онези, които не знаят, а възможност за онези, които знаят.“ Той очаква,че блокчейн ще бъде приет от всички индустрии заради „обективността, надеждността и сигурността“.

Отразявайки по-ранните си инвестиции, Bang Joon-hyuk призна, че компютърът е революционен и че той трябваше да влезе на пазара много по-рано от него.

„Изглежда, че това време идва веднъж на всеки 10 години“, каза той за трансформативните технологии, „комбинацията на компютър и интернет и после на мобилният и смартфонът“.


„Сега очакваме блокчейн“, каза той. „В миналото трябваше да изчакаме поне 10 години, преди да чакаме нова възможност, но сега не е така“.


Представители на блокчейн се появяват от всички ъгли и отрасли. Технологията се движи от тестовите пилоти до изпълнението. От логистиката на веригата за доставки до правителствените документи до недвижимите имоти и музиката, блокчейн се използва за записване на транзакции и за сигурно съхранение на данни. Според проучване на лидера в индустрията Gartner добавената стойност на блокчейн икономика ще достигне до $ 3.1 трилиона до 2030 г.

Netmarble Games спечели 900 млн. Долара печалба през 2015 г. Компанията създаде игри като Marvel: Future Fight (2015), Disney Magical Dice (2016) и Star Wars: Force Arena (2017).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене